Čistý maslový tuk bez mliečnej bielkoviny a laktózy. Bohatý na vitamíny A, D, E a K2. To je GHEE maslo! Vďaka svojej stabilite pri vysokej teplote (až do 250 °C), orieškovej chuti a vône je najlepší pomocník do kuchyne na pečenie, smaženie a dusenie aj pre ľudí s intoleranciou na laktózu či alergiu na mliečnu bielkovinu. Navyše napomáha tráveniu a zmierňuje zápaly a preto som si istý, že sa oplatí pustiť sa do jeho výroby.? Tak poďme nato! 1., Najskôr si zobereme čo najkvalitnejšie maslo (od šťastných kravičiek pasúcich sa na lúke). Ja používam napr. Kerrygold. Ďalej budeme potrebovať: • 1 hrniec na varenie • 1 hrniec na cedenie • 1 malé sitko • 1 veľké sitko • Nádobu na bielkovinu • Hndru na precedenie • Sklenené nádoby na hotové maslo ghee 2., Na výrobu pouzívam 1,5kg masla. • Začneme rozpúštať na miernom plameni a občas miešame. • Doba výroby trvá cca 30 minút. 3., Bielkovinu odstraňujeme dovtedy, kým nebude maslo úplne priezračne. • Keď sa maslo roztopí a začne variť, plameň trochu stiahneme. • Začne sa tvoriť biela pena (to je oddelená bielkovina), ktorú pocelý čas budeme zbierať malým sitkom do nádoby, ktorú sme si nachystali. • Týmto sitkom tiež miešame maslo až na samotnom dne hrnca. 4., A miešame, zbierame, miešame, zbierame stále dookola. • Sitko si občas opláchneme a stále zbierame a miešame. 5., Na konci necháme trochu bielkoviny pripiecť na dne hrnca pre orieškovú chuť a vôňu. • Keď už máme takmer všetku bielkovinu vyzbieranú, miešame len na vrchu bez dotyku dna. • Necháme zbytky bielkoviny trochu pripáliť (ale nie úplne spáliť!) na dne hrnca. • Z vrchu stále zbierame. 6., Keď už máme penu vyzbieranú, oheň vypneme. • Po vypnutí ohňa si nachystáme druhý hrniec s velkým sitkom a handrou. • Sitko vložíme do hrnca a handru do sitka. 7., Maslo precedíme cez handru a sitko do druhého hrnca. • Maslo po odstránení bielkoviny opatrne prelejeme cez handru a sitko do druhého hrnca. 8., A máme čisté GHEE maslo nachystané na preliatie do sklenených nádob. 9., Ja používam poháre od orechových masiel, pretože majú široké hrdlo a dobre sa znich GHEEčko vyberá. • Naliate gheečko v pohároch necháme vychladnúť. • Maslo je možné uskladniť mimo leta aj pri izbovej teplote a preto je vhodné na cestovanie. • Dávajte si pozor aby sa vám do nádob nedostala voda (maslo by mohlo splesnivieť). • V chladničke maslo vydrží niekoľko mesiacov. ________________________________________________________ Vhodné pre ľudí s intoleranciou na laktózu alebo alergiou na mliečnu bielkovinu Vysoký bod prepálenia (až 250 °C) Bohatý na vitamíny D, E, A K2 Čím kvalitnejšie maslo, tým váčší podiel CLA Napomáha tráviacemu traktu a imunite Zmierňuje zápaly The post Ako vyrobiť Ghee maslo appeared first on FitROOM Púchov.
Vlastné tričko je super nápad na darček pre kohokoľvek alebo originálny spôsob, ako sa odlíšiť. Na prvý pohľad sa však môže zdať zložité dostať sa k nemu. Ak si neviete rady a obávate sa toho, že by ste si potlač na vlastné tričko nevedeli zrealizovať, čí
prejsť na článokKuracie prsia patria medzi najobľúbenejšie druhy mäsa. Dôvod je jednoduchý chutné kuracie prsia je možné pripraviť na množstvo rozličných spôsobov. Môžete ich variť, dusiť, piecť, smažiť, grilovať, obohatiť strukovinami, zeleninou, dokonca aj ovocím. Čas
prejsť na článokRozhovor s investorom Romanom Kružliakom, ktorý z začiatočného investičného kapitálu 10 000 eur postavil impérium 55 bytov v hodnote 7 miliónov eur. Tieto byty mu generujú cashflow, kedže ich prenajíma. Jeho príbeh je živým dôkazom, že všetko je možné. In
Cesto 250 g maslových keksov150 g práškového cukru30 g kakaa1 PL mletej zrnkovej kávy1 PL rumu50 g roztopeného masla Plnka 150 g masla 150 g práškového cukru50g medu1 vanilínový cukor50 g strúhaného kokosutrochu kokosu na posypanie Postup
prejsť na článokGrilážka u nás v žiadnom prípade nesmie chýbať na Vianoce. Robievam ju pravidelne. A stále sa aj napriek dvojitej či trojitej dávke zje hneď ako prvá. Jednoducho dobrá orechová Grilážka. Suroviny 300 g kryštálového cukru170 g maslasalko100 g
prejsť na článok