Tento rýchly recept na sladkastú domácu BBQ omáčku ocení snáď každý, kto rád griluje. Je taká chutná, že si po nej budete oblizovať všetky prsty. Perfektne sa hodí k rebierkam, údenému hovädziemu, trhanému mäsu či dokonca k grilovaným kuracím stehienkam. Potrite ňou mäso pred pečením, či po a budete si pýtať viac. Jej chuť je sladkasto kyslastá, jemne pikantná s jemne údenou arómou. Preto je taká úžasná. Príprava vám zaberie maximálne 10 min. RECEPT: 250 g rajčinového pretlaku 2 pl hnedého cukru 1 pl jablčného octu, alebo ryžového 2 pl medu 1 pl papriky 1/2 pl údenej papriky sladkej 1/2 čl mletého chilli ( ak nemáte radi pikantné nahraďte mletou paprikou ) 1/4 čl horčičných semienok 1/4 čl mletého zázvoru 1/4 čl mletého čierneho korenia 1/4 čl horčičných semienok 1/4 čl soli 1 pl kukuričného škrobu 2 pl vody POSTUP: Zmiešajte všetky ingrediencie okrem kukuričného škrobu a vody. Zohrievajte na miernom ohni, kým nezačne bublať. Medzi tým si v malej miske rozmiešajte kukuričný škrob s vodou. Keď je dobre rozmiešaný prilejte ho do už bublajúcej omáčky. Dobre premiešajte a na miernom ohni ešte varte, kým nedosiahne požadovanú hustotu cca 10 min. Nezabudnite, že omáčka ešte viac zhustne keď vychladne. Takto pripravenú omáčku vlejte do dobre uzatvárateľnej nádoby a skladujte maximálne 7 dní, alebo ju môžete skladovať v mrazničke po dobu 3 mesiacov. The post BBQ OMÁČKA / JEMNE PIKANTNÁ / appeared first on paprikahouse.sk.
Print Barbecue omáčka na kozie fašírky a pečené kozie rebierka Prep Time 20 minutes minutesCook Time 20 minutes minutes Ingredients½pohárcibuľa(veľmi najemno nasekaná)1strúčikcesnak(prelisovaný)1PLomasta(výpek z mäsa)½pohárvoda1PLWorcestersk
Print Kozľacina s kôprovou omáčkou IngredientsSuroviny na prípravu mäsa½kgkozľacieho mäsa½kgbravčového pliecka1kscibuľaolej(podľa chuti)soľ(podľa chuti)mleté korenie štyroch farieb(podľa chuti)mletá červená paprika(podľa chuti)Suroviny na p
Vážení zákazníci.Keďže nám už jaro klope na dvere a blíži sa i obdobie veľkonočných sviatkov, rozhodli sme sa k tejto príležitosti obohatiť náš receptár o nové recepty. Veríme, že si zvolíte ten ktorý Vám bude najviac vyhovovať a dúfame, že Vám bude chuti
Dubové drevo – Je vhodné na červené a bravčové mäso, rovnako tak na ryby. Spôsobuje silnú dymovú chuť, ktorú oceníte predovšetkým na poriadnom steaku. Javor – Vhodný na bravčové mäso, hydinové, zeleninu aj syry. Má na svedomí jemne sladkastú, decentne dym
prejsť na článokFarmárske produkty: Prečo sme si zvolili pálivé omáčky a aké sú ich zdravotné účinky? V dnešnej dobe, keď sa čoraz viac ľudí snaží žiť zdravo a udržateľne, sme sa rozhodli ponúknuť niečo špeciálne – pálivé omáčky. Možno sa pýtate, prečo práve pálivé om