4 porcie, 35 minút Chceli by ste vyskúšať vegánsku verziu omáčky Bolognese? Poďte si pripraviť tento chutný recept so šošovicou beluga. Táto vegánska omáčka zo šošovice je perfektnou alternatívou bez mäsa, pripravená rýchlo a na chutný a odľahčený spôsob. Ak práve doma nemáte beluga šošovicu, použiť môžete aj iný druh šošovice, no najchutnejšia omáčka je práve vďaka tomuto druhu. INGREDIENCIE: 150 g beluga šošovice2 nadrobno nakrájané mrkvy400 g lúpaných, sekaných paradajokvoda (podľa potreby)3 PL konopných semienok1 PL pizza korenia (alebo oregano)4 strúčiky cesnakučerstvá bazalkachilli kúsky1 ČL soli1/2 čerstvo namletého čierneho korenia1 PL provensálskeho koreniacestoviny (celozrnné špagety, linguine, penne) POSTUP: Beluga šošovicu prepláchneme a zalejeme v hrnci s približne 600 ml vody. Pridáme soľ, všetko korenie, popučený cesnak, nadrobno nakrájanú mrkvu, lúpané a sekané paradajky a šošovicu varíme do mäkka (približne 30 minút), pričom dolievame vodu podľa potreby. Ku koncu do omáčky vmiešame konopné semienka a nasekanú čerstvú bazalku. Dobre zamiešame a v prípade potreby ešte podlejeme trochou vody. Omáčku podávame so zvoleným druhom cestovín.Dobrú chuť!Tento recept vznikol v spolupráci s fitrecepty.
Keď som videla tento recept u Letmecookitforyou na Instagrame a okamžite som vedela, čo bude na večeru. Cestoviny penne s cuketou a slaninkou v skvelej syrovej omáčke som doplnila o pár úžasných ingrediencií, ktoré v mojich jedlách nesmú chýbať. Čo na
prejsť na článok2 porcie, 20 minút Vyskúšajte rýchlu vegánsku nátierku, ktorú si pripravíme z červenej šošovice. Je fantasticky dochutená, pripravená úplne jednoducho a nepotrebujete k nej ani veľa surovín. Nátierka ozaj stojí za vyskúšanie, verím, že si pochutíte.
prejsť na článokUž neuveriteľných 6 mesiacov spolu pomáhame (nielen) ľuďom utekajúcim pred vojnou. Potreba pomoci je tu naďalej a my sme neskutočne vďačné, že ste v tom stále s nami. Inšpirovali sme sa od skúsenejších a humanitárnu pomoc budeme ďalej vydávať v podobe „BA
prejsť na článokBologna je mesto, kde sa uchovávajú kulinárske tradície v podobe parmezánu a parmskej šunky, či história spojená s významnými menami vo svete umenia a vedy, ako bol napríklad Gugliermo Marconi. Bologna je zapamätateľné aj vďaka nekonečne dlhým arkádam a k
prejsť na článokNasi Goreng sa označuje ako indonézska verzia opekanej ryže. Napriek faktu, že tradícia opekanej ryže pochádza z Číny, Nasi Goreng sa považuje za národné jedlo Indonézie. My sme toto úžasné jedlo objavili na našich cestách, konkrétne na Bali, kde je tiež