Ako milovníčka zdravých a jednoduchých receptov nedám na bulgur s kuracím mäsom a zeleninou dopustiť. Bulgur je druh obilniny, ktorá sa vyrába z lúpanej pšenice, je plná vlákniny, vitamínov, je ľahko stráviteľná a má nízky glykemický index čo znamená, že nevyvoláva rýchly nárast hladiny cukru v krvi. Bulgur je všestranný a ľahko prípraviteľný, má bohatú orechovú dochuť a dokonale sa hodí napríklad k chrumkavému kuraciemu mäsu. Pri tomto recepte som kuracie mäso marinovala v kyslej smotane, vďaka čomu je mäso extra štavntaté. Netreba ho marinovať dlho, dôležité je opiecť ho spolu s prebytočnou kyslou smotanou a následne pár minút udusiť pod pokrievkou. Za mňa úplný gamechanger, čo sa týka šťavnatých kuracích pŕs! Ingrediencie: 1 hrnček bulguru50 g kyslej smotany2 kuracie prsiarajčinykukuricauhorkaolivyšalátolivový olejsoľ, korenie Dressing: 150g kyslej smotany2 čl olivového oleja2 čl lyžičky kečupu1 a 1/2 čajovej lyžičky horčicebazalkasoľ, korenie Postup: Najprv si pripravíme kuracie prisia. Prekrojíme ich pozdĺž, aby neboli také hrubé, osolíme a okoreníme. Následne ich zalejeme kyslou smotanou a necháme marinovať aspoň 10 minút.Následne ich opečieme na olivovom oleji z každej strany do zlata, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť približne 10 minútKým sa kuracie prsia pripravujú, uvaríme si bulgur. Najprv ho premyjeme studenou vodou a uvaríme v dvojnásobku vriacej osolenej vody po dobu 10 minút.Zeleninu si nakrájame a vložíme do väčšej misky.Všetky ingrediencie na dressing zmiešame v miske a odložíme bokom.Keď je bulgur uvarený, pridáme ho k zelenenie, osolíme prelejeme olivovým olejom a poriadne premiešameMäkké kuracie prsia nakrájame na pásiky a servírujeme s bulgurovým šalátom a smotanovým dressingom. Dobrú chuť! bulgur_s_kuracim_masom_a_zeleninou
Prednedávnom sme vám predstavili kuskus. Dnes sme sa rozhodli porozprávať vám o ďalšom pšeničnom produkte s názvom bulgur. Počuli ste o ňom už niekedy?
prejsť na článokBrokolicová omáčka a kuracie mäsko- výborná chuť, ľahká príprava! Vyskúšajte náš nový recept! Brokolicová omáčka s kuracím mäsom Brokolicová omáčka s kuracím mäsom - výborná
Javorovo orechová pizza s kuracím mäsom Ak potrebujete uspokojiť chuť na mäso siahnite radšej po kuracom. Je to mäso s najnižším počtom kalórií a tukov. Uistite sa, že syr má minimálne 33% podiel tuku, aby ste zabránili nechutnej gumovej štruktúre jedla.
prejsť na článokSezónna ponuka Január 2023 Plnená palacinka "Hortobagyi palacsinta" kuracím mäsom
prejsť na článokThe post Pohánkový piroh plnený kuracím filé s kôprom a crème fraîche appeared first on Hyza.
prejsť na článok