Červená kari šošovica (z ryžovaru do 25 min.)

Čochvíľa tu máme sezónu paradajok a špenátu a poviem Vám pravdu, keby dcére totálne nevadilo kari (a že jej teda mega vadí, aby sme sa chápali), tak túto kari šošovicu jeme minimálne raz do týždňa. Pretože: 1) JA kari zbožňujem, 2) červená šošovica sa nemusí namáčať a je hotová mega rýchlo (cca 20 min polená aj za menej), 3) dá sa to uvariť v 1 hrnci/ryžovare (už toto by samozrejme u mňa viedlo poznáme sa), 4) je to ľahko stráviteľné (ak máte doma začínajúceho stravníka, nesoľte a nekoreňte, po dovarení odoberte a zvyšok dochutíte) a 5) vieme si to dať raz s ryžou, o týždeň so pšenom či inou obilninou, ďalší týždeň s chlebom, tortillou, tyčinkami, či len tak s naparenou zeleninou (ak sme to začali variť o 21:00 true story). Mohla by som pokračovať, ale čo si budeme ideme rovno na recept. Ak nemáte ryžovar, postupujte rovnako, akurát to dajte všetko do jedného hrnca a varte na miernom ohni s občasným zamiešaním, kým to nie je všetko mäkké. odmerka = 160ml Potrebujeme (cca 3 porcie) 2 odmerky červenej šošovice 1 odmerka edamame (môžete vynechať, alebo nahradiť čerstvým či mrazeným hráškom) 2 hrste čerstvého opláchnutého špenátu, (mimo sezóny 2 hrudky zmrazených špenátových listov dajú sa kúpiť v Lidl, Metre, Tescu, ai) 2 hrste (cca 250g) cherry paradajok (alebo na kocky pokrájaných veľkých paradajok) 4 odmerky zeleninového vývaru, alebo voda + 1/2 ČL natur. polievkového korenia 1 ČL kari korenia (pre deti najskôr vyskúšajte sweet kari, alebo nahradte kurkumou a koreninami, čo sú ochotné zjesť- ja by som kľudne zniesla aj viac kari, ale začnite s menším množstvom a keď tak primiešate) *soľ ( viď poznámka pod čiarou) Všetko vyššie uvedené (červená šošovica, edamame, špenát, paradajky, kari a vývar/voda) vhodíme bez ladu a skladu do ryžovaru. O cca 20-25 min. je to hotové. Navrch môžeme dať naparovať vopred nakrájanú brokolicu (Prečo brokolicu nakrájame a čakáme 40 minút, kým ju uvaríme (lahsie.sk) ), cukinu, zelené lusky Môžeme podávať s obilninou, zeleninou, cestovinou či chlebom. Dokonca, keďže je to kúsok kašovité, to viete pripraviť namiesto dipu k pečeným tortillám (Pečené tortilly (lahsie.sk)). *Môj manžo tvrdí, že je to totálne málo slané, ale pre mňa tak akurát The post Červená kari šošovica (z ryžovaru do 25 min.) first appeared on .

prejsť na článok

Kari z červenej šošovice s vareným vajíčkom

Červená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná. 

prejsť na článok

DAL CURRY ŠOŠOVICOVÉ KARÍ

DAL CURRY - ŠOŠOVICOVÉ KARÍ Výživné šošovicové DAL CURRY (Šošovicové Karí), jednoduché indické jedlo, ktoré je bohaté na bielkoviny, živiny a pomáha tráveniu. Taktiež poskytuje dokonalú výživu pre deti. K tomuto karí sa najlepšie hodí basmati ryža alebo c

prejsť na článok

Zázračná šošovica – zdravo nasýti a pomáha vášmu zdraviu

Šosovica sa v zoznamoch superpotravín väčšinou nenachádza. A to je škoda, pretože šošovica na tanieri predstavuje skutočný zázrak pre vaše zdravie.

prejsť na článok

Infit šošovica

Infit šošovica Neviete čo dnes navariť? Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube. Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo.

prejsť na článok

Karí korenie zlepšuje pamäť a imunitu

Karí korenie je zmes starostlivo zvolených mletých korenín, ktorá dodáva jedlu nezameniteľnú chuť a vôňu. Ďalším dôvodom k používaniu karí korenia pri príprave jedál je jeho pozitívny účinok na naše zdravie.

prejsť na článok