Infit šošovica Neviete čo dnes navariť? Mám pre vás skvelý tip na recept, ktorý sa v mojom okolí teší veľkej obľube. Červená šošovica s pretlakom a vajíčkom na tvrdo. Porcie 4 Dĺžka prípravy 25min Kalórie / porcia 340 Vhodné pre Obed Večera Ingrediencie 250 g šošovice 1 bobkový list 1 zrnko nového korenia 5 zrniek čierneho korenia 500 g paradajkového pretlaku(pre mňa je najlepší Toma) Soľ 1 strúčik cesnaku 1 ČL trstinového cukru Štipka škorice Vajcia Nutričné hodnoty Bielkoviny Sacharidy Cukry Tuky Postup prípravy receptu Krok 1 Šošovicu premyjeme, a ak je potrebné, tak popreberáme. Krok 2 Dáme do hrnca, pridáme bobkový list, nové aj čierne korenie. Krok 3 Zalejeme vodou a dáme prikryté variť. Krok 4 Keďže má po uvarení vzniknúť šošovicová kaša a nie polievka, tak vody dáme toľko, aby bola šošovica tesne zaliatá. (Počas varenia bude šošovica zväčšovať objem, preto je dôležité vodu stále dolievať, nech je stále šošovica zaliatá.) Krok 5 Keď šošovica zmäkne, tak pridáme strúčik prelisovaného cesnaku, soľ a paradajkový pretlak. Krok 6 Keď je tam pretlak pridáme cukor a škoricu. Krok 7 Varíme ešte asi 10 minút a môžeme odstaviť. Krok 8 Podávať môžeme s vajíčkom na tvrdo. Vykúšate? Príspevok Infit šošovica je zobrazený ako prvý na Infit.sk.
Šosovica sa v zoznamoch superpotravín väčšinou nenachádza. A to je škoda, pretože šošovica na tanieri predstavuje skutočný zázrak pre vaše zdravie.
prejsť na článokČervená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná.
Šošovica patrí z nutričného hľadiska medzi naše najcennejšie potraviny. Jej semená uložené v strukoch obsahujú množstvo vitamínov skupiny B a minerálov vrátane železa. Sušené stonky a listy rastliny predstavujú skvelé krmivo napríklad pre kozu alebo kravu
prejsť na článokGaštanová bábovka Tento týždeň si môžete osladiť receptom len z dvoch ingrediencií! Porcie 5
prejsť na článokAvokádové chutney Tento týždeň vám prinášam nový zdravý recept z mojej kuchyne . Ak ešte rozmýšľate čo dnes navariť, pozrite tu :
prejsť na článok