Cvikla bola v minulosti používaná rôznymi spôsobmi. Prvé záznamy o nej pochádzajú od Rimanov z obdobia približne 1000 rokov p.n.l. Konzumovali len listy a koreň využívali zväčša na liečenie bolestí zubov, hlavy, či brucha. Naopak Slovania ju jedávali pome
Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.
prejsť na článokVarenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevyti
prejsť na článokVianočná štóla Hviezdička červená Naše obrusy dajú Vášmu stolu prekrásny lesk cez sviatočné dni. Farba: červená Materiál: 100% Polyester Údržba: Prať maximálne pri 30°C, žehliť na max. 110°C bez pary Dostupnosť: Skladom Th
prejsť na článokNovoročné predsavzatia alias „efekt nového štartu“ Keď vianočný zhon utíchne, prichádza priestor pre nové nadýchnutie sa. Často, keď chceme vživote niečo zmeniť, vytvárame si akúsi predstavu onajlepšom možnom časovom míľniku – tým univerzálnym pre každého
prejsť na článok„Nut“ je orech, preto základom „nuteloidných“ nátierok by mali byť orechy. No drvivá väčšina má v zložení na prvom mieste cukor alebo náhradu cukru. Príspevok Lieskovo-orieškové nátierky s kakaom alias nutely je zobrazený ako prvý na www.pribehypotravin.s
prejsť na článok