Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Jednoduchá, ale zdravá príloha z červenej repy. Ingrediencie: 1 červená repa soľ podľa chuti 1 čajová lyžička vínneho octu Príprava: Repu dôkladne umyjeme, odkrojíme koreň, ale nezakrajujeme veľmi, aby nevytiekla šťava. Celú a umytú repu osolíme, pridáme kvapku octu, zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre pri 250°C asi 50 - 60 minút, záleží na tom, akú veľkú repu pečiete. Hotovú iba nakrájame a môžeme konzumovať. Buď ako prílohu k mäsu alebo ako hlavné jedlo s celozrnným chlebom. FOTO: KetoDiet Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Červená repa, u nás známa skôr ako cvikla, sa v našich kuchyniach často nevyskytuje, čo je ale škoda, pretože vďaka svojim účinkom nám v niektorých prípadoch dokáže pomôcť.
prejsť na článokCvikla bola v minulosti používaná rôznymi spôsobmi. Prvé záznamy o nej pochádzajú od Rimanov z obdobia približne 1000 rokov p.n.l. Konzumovali len listy a koreň využívali zväčša na liečenie bolestí zubov, hlavy, či brucha. Naopak Slovania ju jedávali pome
prejsť na článokVianočná štóla Hviezdička červená Naše obrusy dajú Vášmu stolu prekrásny lesk cez sviatočné dni. Farba: červená Materiál: 100% Polyester Údržba: Prať maximálne pri 30°C, žehliť na max. 110°C bez pary Dostupnosť: Skladom Th
prejsť na článokPečená treska s feniklom a varenými zemiakmi Pripravte si na piatok zdravý a ľahký obed, napríklad: Pečenú tresku s feniklom a varenými zemiakmi.
prejsť na článok