Brusnica je malý, rozkonárený krík s oblými konármi, na ktorých sú nezreteľne vrúbkované zvrchu tmavozelené, zospodu hnedobodkované listy. Tie zostávajú na kroch aj cez zimu.
Keď sa povie brusnica, väčšinu z nás už akoby automaticky napadnú zdravé obličky. Brusnice však v sebe skrývajú okrem vynikajúcej chuti a schopnosti pomôcť obličkám oveľa viac. Sú radené medzi tzv. superpotraviny, teda potraviny pre človeka „super zdravé“
prejsť na článokPo vianociach si Vám dovoľujeme v prvom rade popriať všetko dobé do nového roku. Veľa šťastných kilometrov, spokojnosti a radosti. Nielen s našimi výrobkami, ale aj v rodine, práci a vo všetkom čomu sa budete venovať. Zaregistrovali sme viacero dotazov na
prejsť na článokPoznáte červené korenie? Omyl, to čo väčšinou nájdete na etiketách ako červené korenie je v skutočnosti brazílske ružové korenie. No existuje aj pravé červené korenie, čo sú sušené zrelé plody piepru čierneho. Rozdiel medzi nimi je vidno už na prvý pohľad
prejsť na článokVarenie – Potraviny Brusnice možno nie sú tak obľúbené ako čučoriedky alebo ríbezle, ale zvykli ich vo svojej komore mávať už naše staré mamy. Dobre vedeli, že červené bobule sú veľmi zdravé. Z lesného ovocia sú brusnice vhodné na zber najneskôr, jedlý
prejsť na článokZlato na Slovensku - 2. doplnené vydanie knihy František Bakos, Martin Chovan, Peter Žitňan a kolektív autorov zostavili a vydali druhé doplnené vydanie knihy Zlato na Slovensku. Rozsiahlo prepracované kapitoly o miestach a histórii ťažby zlata na Slov