Čo vlastne jedli naši predkovia v stredoveku?

Čo vlastne jedli naši predkovia počas nekonečných storočí bez supermarketov a transkontinentálnej dopravy potravín, vo svete bez vákuovo balených polotovarov a potravinárskeho priemyslu?

prejsť na článok

Múka našich predkov + starobylý RECEPT na chlieb bez droždia a soli

Na našej ceste za poctivými potravinami a zdravou stravou sa tentokrát vydáme do minulosti – dokonca až do stredoveku. Je prekvapujúce, čo všetko naši predkovia dokázali zúžitkovať ako zdravé potraviny s nízkym glykemickým indexom, dostatkom vlákniny, min

prejsť na článok

Rozhovor: Dobový spolok Satyros

Prečo sa venujete stredoveku? Naša skupina sa venuje a stvárňuje ranostredovekú kniežaciu družinu. Konkrétne družinu nitrianskeho kniežaťa Pribinu. Ako skupina máme centrum v Nitre, čiže výber raného stredoveku, kedy naše mesto malo najvýznamnejšie

prejsť na článok

Ako pripraviť výbornú praženicu

„Raňajky zjedz sám, o obed sa podeľ s priateľom a večeru daj svojmu nepriateľovi,“ hovorí anglické príslovie. Nuž už naši predkovia pokladali raňajky za najdôležitejšie jedlo dňa a ostáva to tak do dnes. Keď sa kuchári učia, ako urobiť výborné raňajky, za

prejsť na článok

Arónia čiernoplodá a jej zdravotné účinky

Arónia pochádza zo Severnej Ameriky, ale je hojne rozšírená aj na území Nemecka, Poľska, Bieloruska a Ruska. Ani u nás nie je žiadnou novinkou. Živili sa ňou už naši predkovia. Až v nedávnej dobe sa však zistilo, prečo je táto čierna bobuľa takou zdravou.

prejsť na článok

Epsomská soľ - Zabudnutý poklad hlási návrat!

Nie je to žiaden novodobý hit. Epsom soľ poznali už naši predkovia. Na začiatku sedemnásteho storočia objavil farmár, žijúci neďaleko mestečka Epsom, studničku bohatú na síran horečnatý. Netrvalo dlho, kým sa prišlo na jej liečivé účinky. Teraz sa tento z

prejsť na článok