Sušenie ovocia je vynikajúci spôsob, akým dokážeme spracovať plody našich záhrad a sadov na ďalšie mesiace. Sušenie ovocia mrazom je ale o úroveň vyššie. Čo znamená pojem lyofilizované ovocie? Aké sú výhody tohto procesu spracovania? Prečo tvorí s čokoládou dokonalú kombináciu? V nasledujúcich riadkoch všetko radi vysvetlíme. Tak smelo do čítania! Komu vďačíme za lyofilizované ovocie? Úspech lyofilizovaného ovocia započal najmä vďaka NASA. V NASA totiž potrebovali dopraviť na obežnú dráhu čo najkvalitnejšie potraviny s čo najmenšou váhou. Dostať človeka do vesmíru je výzva, ale nie jediná. Aj kozmonauti potrebujú jesť. Čo je lyofilizované ovocie? Lyofilizovanie je proces, kedy sa pri nízkom tlaku znižuje teplota na -60 až -70 stupňov. Cieľom procesu je vytvorenie vákua, čoho následkom je sublimácia vody. Ovocie si vďaka tomu zachováva všetky nutričné hodnoty, tvar i arómu. Jediné čo sa zmení, je intenzita chuti a váha. Čo si znamená zmena váhy? Predstavte si 300 až 500 kg čerstvého ovocia. Toľko môže byť jedna dávka v procese sušenia mrazom. Po ukončení procesu sa váha ovocia zredukuje na 30, až 40 kg. Celkom slušné. Však? Najväčšie výhody mrazom sušeného ovocia Medzi najväčšie výhody môžeme zaradiť: fakt, že ide o prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadny pridaný cukorovocie si zachováva všetky nutričné hodnoty, tvar i arómu predĺži sa trvanlivosť spracovaného ovociaznižuje sa hmotnosť potravíneliminuje sa väčšina mikrobiálnych nečistôt Takže smelo do sušenia mrazom! Alebo nie? Veru nie. Tento proces si v skutočnosti vyžaduje pokročilé a výkonné zariadenia, ktoré v bežnej domácnosti určite nenájdete. Na domáce lyofilizovanie ovocia si budeme musieť ešte počkať. Na mieste je ale otázka čo majú čokoláda a lyofilizované ovocie spoločné? Čokoláda a lyofilizované ovocie tvoria dokonalú kombináciu Pri výrobe čokolády, je pre nás prirodzenou túžbou nájsť spôsob, ako dosiahnuť čo najlepšiu konzistenciu a chuť čokolády. Dokážeme to dosiahnuť mnohými spôsobmi. Kombináciou čokolády a korenín, slaných praclíkov, exotického ovocia alebo experimentovaním s obsahom kakaa alebo iných ingrediencií. Zo skúseností ale vieme, že lyofilizované ovocie a čokoláda je tým najlepším rozhodnutím. Pýtate sa prečo? Zhrnuli sme to nasledovne: Zachovaná pôvodná chuť a vôňa ovocia obohacuje zážitok z čokoládyPri spracovaní nemení tvarDokonalá chrumkavosť podporuje pôžitok z čokoládyJe vhodné pre všetkých (žiadne pridané konzervanty, alebo cukor)Je ľahké (čokoláda s lyofilizovaným ovocím je vhodnou voľbou pre snack na túry alebo výlety)Ovocie si zachová všetky vitamíny a minerály + čokoláda s vysokým obsahom kakaa = ideálna kombináciaDlhá trvanlivosť dodáva istotu, že čokoláda, ktorá opúšťa našu výrobu, pretrvá dlhé obdobie Veríme, že pri návšteve nášho Nestville Chocolate dáte šancu tejto vynikajúcej kombinácii. Pre prípad, že ste od nás veľmi vzdialení, neváhajte a odhaľte pestrú ponuku chutí v našom eshope. Viac z diania v našej čokoládovni, Nestville Chocolate, nájdete na našom profile na Facebooku alebo Instagrame. Príspevok Čokoláda a lyofilizované ovocie dokonalá kombinácia je zobrazený ako prvý na Nestville Chocolate.
Uvažovali ste niekedy, koľko pohybu človek potrebuje na spálenie jednej čokolády? Alebo ako vyzerala prvá čokoláda? A vedeli ste, že kakao sa pestuje najmä v Afrike? Nie? Tak potom smelo do nasledujúcich riadkov. Pripravili sme 10 faktov, ktoré obohat
prejsť na článokZa koľko krokov dostanete vlajku? Môže sa múmia pokaziť? Sú ľudia žraločia čokoláda? Je pokrok pre mŕtvych zbytočný? Ako chutí krokodíl?
prejsť na článokJe lahodná, jemná, rozplývajúca sa na jazyku taká je naša ČOKOLÁDA. Dnes vás prevediem ako sa taká čokoláda vyrába. Zber kakaových plodov Čokoláda sa vyrába z plodov kakaovníka Theobroma cacao, ktorý rastie na stromoch v tropických oblastiach. Ma
prejsť na článokČokoláda. Povráva sa, že dokáže urobiť radosť každému človeku. Narodeninová bonboniéra, horúce nápoje, alebo čokoládové čipsy. Znie to tak sladko. Však? Priznajme si to, podmanila si nás. Je nám blízka a zároveň, vďaka nášmu unikátnemu projektu Nestvi
prejsť na článokTekvica sa nazýva jesenná zelenina alebo sezónna zelenina. Je však tento termín správny? Hoci tekvicu tradične zaraďujeme medzi zeleninu, botanicky ide o ovocie. Podobnú divergenciu používame aj v našom každodennom živote s inými obľúbenými produktmi.
prejsť na článok