Z dôvodu čerpania dovolenky v mesiacoch júl a august budu obejednávky vybavované nasledovne
Zelená káva je káva, ktorá je k dostaniu hneď po zbere. Nie je to chuťovo podobné tomu, čo máte v pohári. Na získanie tejto nezameniteľnej chuti musia kávové zrná prejsť procesom praženia. A v tomto článku sa dozvieme, že parametre praženia, najmä teplota
prejsť na článokSrdečne všetkých pozývame na 1. Deň kávy v Pražiarni kávy inCUPle v Kamanovej dňa 4.08.2018 (Sobota) ◘ ochutnávky káv z celého sveta ◘ ukážky praženia ◘ workshopy príprava espressa, alternatívy ◘ cupping ◘ a veľa veľa ďalšieho ◘ vstup voľný ◘ 20% z
prejsť na článokLight, Medium, či Dark roast? Čo znamenajú tieto termíny a prečo ich pražiari uvádzajú do popisov káv? Ide o pomenovanie stupňov praženia kávy, ktoré výrazne ovplyvňujú jej chuť.
prejsť na článokPraženie kávy transformuje chemické a fyzikálne vlastnosti zelených kávových zŕn na pražené kávové výrobky. Proces praženia vytvára charakteristickú chuť kávy tým, že spôsobuje zmenu chuti zelených kávových zŕn. Nepražené zrná obsahujú podobné, ak nie vyš
prejsť na článokSrdečne pozývame všetky detičky do denných letných táborov "ŠIKOVNÍČKOVIA", ktorý sa bude konať 8.-12. júla 2019 v Kultúrnom zariadení Žarnovická v Rači, alebo "S KOMISÁROM REXOM".