KOCÚR CAFÉ & BRUNCH - U nás si vychutnáte čerstvo praženú výberovú kávu, domáce limonády, či raňakly, ktoré pripravujeme z lokálnych surovín.
V našej ponuke nájdete aj chutné limonády a punče, ktorými si môžete spríjemniť posedenie s vašimi priateľmi či rodinou. Príspevok Limonády punče je zobrazený ako prvý na Kocúr káva.
Chutné bistro Každý štvrtok a piatok v čase od 16.00 – 20.00 hod. alebo do vypredania zásob našim zákazníkom ponúkame aj niečo na zahnatie hladu. Naše nadupané burgre a belgické hranolky s domácimi omáčkami. Burgre vždy pripravujeme z kvalitných a výhra
Čapujeme remeselné pivo z remeselných pivovarov, ktoré spadá do kategórií nepasterizované a nefiltrované. Vďaka čomu sa zachovali všetky vitamíny a enzýmy prospešné pre náš organizmus. A tak si môžete naplno vychutnať pravú a nefalšovanú chuť piva. Craft
Výberová káva sa môže nazývať káva, ktorá získa 80 bodov na ich 100 bodovej stupnici. Káva sa pestuje v ideálnych klimatických podmienkach a vyznačujú sa výraznou chuťou a malým výskytom defektných zŕn. Výberovú kávu je často poznať najmä podľa informácii
Specialty Grade, alebo špeciálna (výberová) káva (obsahujúca výberové zrná kávy) je označenie pre kávu najvyššej kvality, ktorá je k dispozícii. Obvykle súvisí s celým dodávateľským reťazcom, ktorý používa kávu jedného pôvodu alebo kávu jedného majiteľa.
Pod kávou spravodlivého obchodu (Fair trade (férový obchod) sa rozumie káva, ktorú certifikovali a vyrobili podľa noriem spravodlivého obchodu organizáciami fairtrade obchodu. Tie vytvárajú obchodné partnerstvá založené na dialógu, transparentnosti a rešp
Arabica Prvý písomný záznam o káve (ako takej nie len arabica) vyrobenej z pražených kávových zŕn (botanické semená) pochádza od arabských vedcov. Tí napísali, že predlžovala ich pracovnú dobu. Arabská inovácia v Jemene, ktorá sa týka varenia z pražen
Praženie kávy transformuje chemické a fyzikálne vlastnosti zelených kávových zŕn na pražené kávové výrobky. Proces praženia vytvára charakteristickú chuť kávy tým, že spôsobuje zmenu chuti zelených kávových zŕn. Nepražené zrná obsahujú podobné, ak nie vyš