Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Domáci chlieb sa veľmi ráta. O to viac, ak si jeho príprava nevyžaduje náročné miesenie. Ingrediencie: 530 g polohrubej múky 420 ml teplej vody 10 g droždia 1 lyžička soli Príprava: Droždie si dáme na niekoľko minút rozpustiť do teplej vody. Medzitým si v mise zmiešame múku a soľ a zalejeme ju vodou s droždím. Vymiesime hladkú konzistenciu a cesto zakryjeme potravinovou fóliou, do ktorej spravíme dierku pre prísun vzduchu. Takéto cesto necháme 2 hodiny podkysnúť v teplej miestnosti. Počas dvoch hodín by malo cesto zvýšiť svoj objem minimálne dvojnásobne, na povrchu bude mať cesto veľa bublín. Nezabudnite, že pečiete chlieb, ktorý sa pripravuje bez miesenia, takže po dvoch hodinách kysnutia odložíme cesto v miske prikrytej deravou fóliou do chladničky, odporúča sa na celú noc. Na druhý deň už môžeme pripraviť cesto na pečenie. Ruky si namočíme do múky a vyberieme potrebné množstvo cesta z misky. Na pracovnej doske si ho vytvarujeme do bochníka alebo gule a položíme na plech vystlaným papierom na pečenie, ktorý sme posypali múkou. Na plechu necháme bochník odokrytý podkysnúť ešte 40 až 60 minút a povrch narežeme nožom na viacerých miestach. Potom ho vložíme do rúry vopred vyhriatej na 235 stupňov. Pečieme na strednej priečke rúry približne 45 minút. Po vybratí necháme chlieb vychladnúť na mriežke. TIP: Aby domáci chlebík vydržal dlhšie, ukladámr ho do chladničky. Nevyschne, naopak dlhšie si zachová vlhkosť anbsp;čerstvosť. Takto domáci chlieb vydrží aj 2 týždne. FOTO: www.goodfon.ru Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Chlieb v obchode už nie je to, čo to bývalo? Rožky vám pripadajú gumené? Žemličky sú akési tvrdé, ani čerstvé ani staré? Upečte si s nami poctivý domáci chlieb aj pečivo. Nie je to zložité, ani nepotrebujete špeciálnu výbavu, stačí trošku zručnosti, zopár
prejsť na článokCHLIEB ROTI Chlieb Roti známi aj ako Chapati je okrúhly, ploský chlieb pôvodom z indického subkontinentu. Pripravuje sa z celozrnnej pšeničnej múky, tradične známej aj ako múka Atta. Jeho charakteristikou je, že je to nekvasený chlieb, kde hlavné ingredie
prejsť na článokCHLIEB NAAN Tento tradičný chlieb ako je dnes známi, pochádza zo strednej Ázie a indického subkontinentu. Pojem Naan v Indii pomenováva konkrétny, plochý no hrubý chlieb. Kdežto v ostatných častiach Ázie je Naan všeobecný výraz pre chlieb. Typický recept
prejsť na článokUpečte si chutný, zdravý, domáci celozrnný špaldový chlebík – jednoducho doma v rúre. Bleskový recept...
prejsť na článokZdravý chlieb pripravený doma, ktorý môžete konzumovať aj v diéte. Jednoduchý recept na domáci rýchly chlieb bez starostí z priberania, môžete si ho pripraviť kedykoľvek. Na prípravu je potrebné minimálne množstvo ingrediencií a aj s prípravou ho môžete m