Espuma z krupicovej kaše

/*! elementor - v3.10.2 - 29-01-2023 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block} Espuma z krupicovej kaše:500ml mlieko plnotučné55g krupica detská55g cukor2g  škorica mletá Espuma z červenej repy:750g (alebo šťava z červenej repy) repa červená8 želatína plátková50g bielky50g cukor Kandizovaná repa:150g repa červená150g repa žltá 500ml voda50ml ocot Chardonnay1kg cukor Čokoládová zemina:125g maslo10g cukor5g kakao125g múka hladká1g soľ Prach z bielej čokolády:25g čokoláda biela45g maltodextrín Postup:    Kandizovaná repa: Najskôr pripravíme sirup z vody, cukru a octu chardonnay. Repu očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Vložíme do vákuovacieho vrecka, prilejeme sirup a zavákuujeme. Pripravujeme sous vide na 90 °C asi 2–3 hodiny. Necháme vychladnúť a cez noc necháme marinovať v sirupe. Repu scedíme, plátky poukladáme na mriežku a za občasného potierania sirupom pečieme v rúre pri teplote 120 °C, až bude kandizovaná.    Čokoládová zemina: Zmiešame všetky ingrediencie (maslo, cukor, múku, kakao, soľ), uložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre pri 180 °C zhruba 15 minút. Zmes necháme vychladnúť a potom ju podrvíme na menšie kúsky.    Prach z bielej čokolády: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do mixéra dáme maltodextrín a zapneme. Postupne prilievame čokoládu a vymiešame na sypkú konzistenciu. Pokiaľ nemáte maltodextrín, tak len najemno nastrúhajte bielu čokoládu.    Espuma z červenej repy: Želatínu necháme napučať v studenej vode. Zahrejeme zvyšné ingrediencie (šťavu z repy, bielky, cukor) na 45 °C, pridáme želatínu, necháme rozpustiť a precedíme cez jemné sitko. Naplníme do šľahačkovej fľaše a dobre vychladíme.    Espuma z krupicovej kaše: Zmiešame všetky ingrediencie a privedieme do varu. Varíme pri miernej teplote asi 5 minút za stáleho miešania. Kašu preložíme do mixéra, dobre rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko. Naplníme do šľahačkovej fľaše a necháme vychladnúť.    Na taniere alebo do misiek nastriekame krupicovú kašu, želatínovú zmes z červenej repy, pridáme kandizovanú repu a dozdobíme čokoládovou zeminou a prachom z bielej čokolády. „Objav nového jedla robí pre šťastie ľudskej rasy viac než objav hviezdy.“ Jean Anthelme Brillat-Savarin The post Espuma z krupicovej kaše appeared first on Empresa.

prejsť na článok

Proteínová ovsená kaša s čučoriedkami, mandľami a chia semienkami

Ovsená kaša je raňajková klasika pre mnohých ľudí a to bez ohľadu na vek. Jej príprava je veľmi jednoduchá a navyše nenáročná na čas. Veľkou výhodou je, že ovsenú kašu je možné dochutiť na viacero spôsobov. Môžete použiť vaše obľúbené ovocie a nič nepokaz

prejsť na článok

Na raňajky či kedykoľvek počas dňa vyskúšajte rastlinné kaše

Rastlinné kaše, sú jednoduchým a chutným spôsobom, ako obohatiť svoju stravu a dopriať svojmu telu zdravé a výživné jedlo. Bez ohľadu na to, či si ich pripravíte na raňajky, rýchly obed alebo zdravú desiatu, rastlinné kaše ponúkajú nespočetné možnosti a v

prejsť na článok

Ako nakupovať sdeťmi vpohode

Nakupovanie potravín s malými deťmi môže byť niekedy skutočnou výzvou. Všeobecne platí, že čím menšie dieťa, tým väčšia výzva, aj keď maličké bábätká, ktoré takéto návštevy zvyknú prespať, sú výnimkou. Je to spôsobené hlavne tým, že sa fyzicky často vôbec

prejsť na článok

Kokosovo-malinové bounty

Áno aj tento výborný dezert si vieš pripraviť z našej viaczrnnej kaše za pár minút! Nechaj sa opantávať sladkou kokosovou chuťou v lahodnom objatí malín.  Jednoduchý a rýchly recept na dezert. Postačí ti zopár ingrediencií a pár minút. Potrebujeme: • 250m

prejsť na článok

Zimný festival jedla 2023 skončil úspechom.

10. ročník Zimného festivalu jedla sa podarilo zorganizovať prvýkrát po pandémii v riadnych podmienkach. Od 15. januára do 26. februára sme opäť mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, ktoré pre nás vybral prestíž

prejsť na článok