Dnes vám predstavím milovníka kávy pána Karla. Pánovi Karlovi sa kedysi darilo znepríjemňovať prácu personálu kaviarne. Pozrime sa na deväť vecí, ktoré pán Karl zvykol robiť, aby to spôsobil.
Tvoje meniny dnes oslávime a nový rekord v pití urobíme. Vypijeme všetko, čo doma máš, ani kvapku pred nami neschováš.
prejsť na článokZamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko práce sa skrýva za šálkou kávy, ktorá pristála na stole pred vami v kaviarni? A čo všetko viedlo k vytvoreniu dobrého vína? Poďme sa spoločne pozrieť na to, čo majú tieto dva nápoje spoločné a čím sa líšia.
prejsť na článokVäčšinou sa stretávate s prípravou kávy pomocou horúcej vody. Na prípravu studenej kávy však potrebujete len studenú vodu. Ako celý proces extrakcie kávy za studena prebieha?
prejsť na článokPo prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia
prejsť na článokPravdepodobne ste už čítali veľa návodov na prípravu kávy v ikonickom vé šesťdesiat . Jedna z vecí, ktorá sa v nich často opakuje, je dôležitosť pomalého nalievania kávy. Viete, prečo je to pri tomto type prípravy kávy také dôležité? Pripomeňme si to.
prejsť na článok