Varenie – Svetové a minulé chute Naše babičky boli veľmi vynaliezavé. Platí to ako pre slovenské tak pre talianske gazdinky. A tie druhé sú autorkami náhradného plánu v prípade, že sme zabudli kúpiť parmezán. Pravým dôvodom vzniku receptu na falošný parmezán v minulosti bola skôr bieda a nedostatok originálnych kvalitných potravín. Kuchárska skúsenosť a fantázia si však poradili aj s takouto situáciou a talianski muži sa nemuseli vzdať výdatnej večere, keď prišli z práce domov unavení a hladní. Ako na to? Finta je múdra a prostá. Potrebujeme niekoľko krajcov bieleho chlebíka. Striedky z nich vyberieme a rozmrvíme. Na panvici rozohrejeme olej, najlepšie olivový, a necháme v ňom zhnednúť ošúpaný strúčik cesnaku. Potom ho vylovíme a na rozpálenom oleji opečieme do zlatista rozmrvenú chlebovú striedku, ktorú potom vyberieme. Teplé uvarené špagety zmiešame s trochou oleja, rozdelíme do tanierov a posypeme koreninami a falošným parmezánom. A originálne a zároveň lacné jedlo je na svete. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Rozoznať poctivý med od včelára a nekvalitný "med" je pre bežného človeka nemožné.
prejsť na článokNie každý syr patrí do kategórie, kedy si ho môžeme nakrájať aj pol kila a zjesť na zasýtenie. Sú syry, ktoré jeme len pri určitých príležitostiach a výnimočne. Ani nie tak pre ich vyššiu cenu, ako pre chuť. Medzi tieto syry patrí aj syr od pána Hiadlov
prejsť na článokCviklové rizoto Ako spravíme krajšie, jednoduché a chutné rizoto? Návod nižšie Porcie 5
prejsť na článokMoja verzia omelety ovplyvnená talianskou kuchyňou. Ľahká, nadýchyná, jednoducho vynikajúca.
Varenie - Recepty - Studený bufet Milovníkov tuniaka poteší taliansky šalát s týmto druhom ryby i s červenou cibuľkou a vajcami. Ingrediencie: 1 červená cibuľa 10 ml extra panenského olivového oleja korenie podľa chuti 30 g nakladaných kapár soľ
prejsť na článok