Falošný parmezán po taliansky

Varenie – Svetové a minulé chute Naše babičky boli veľmi vynaliezavé. Platí to ako pre slovenské tak pre talianske gazdinky. A tie druhé sú autorkami náhradného plánu v prípade, že sme zabudli kúpiť parmezán. Pravým dôvodom vzniku receptu na falošný parmezán v minulosti bola skôr bieda a nedostatok originálnych kvalitných potravín. Kuchárska skúsenosť a fantázia si však poradili aj s takouto situáciou a talianski muži sa nemuseli vzdať výdatnej večere, keď prišli z práce domov unavení a hladní. Ako na to? Finta je múdra a prostá. Potrebujeme niekoľko krajcov bieleho chlebíka. Striedky z nich vyberieme a rozmrvíme. Na panvici rozohrejeme olej, najlepšie olivový, a necháme v ňom zhnednúť ošúpaný strúčik cesnaku. Potom ho vylovíme a na rozpálenom oleji opečieme do zlatista rozmrvenú chlebovú striedku, ktorú potom vyberieme. Teplé uvarené špagety zmiešame s trochou oleja, rozdelíme do tanierov a posypeme koreninami a falošným parmezánom. A originálne a zároveň lacné jedlo je na svete. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Med kvalitný vz. falošný

Rozoznať poctivý med od včelára a nekvalitný "med" je pre bežného človeka nemožné.

prejsť na článok

Exkluzívny slovenský „Parmezán“

Nie každý syr patrí do kategórie, kedy si ho môžeme nakrájať aj pol kila a zjesť na zasýtenie. Sú syry, ktoré jeme len pri určitých príležitostiach a výnimočne. Ani nie tak pre ich vyššiu cenu, ako pre chuť. Medzi tieto syry patrí aj syr od pána Hiadlov

prejsť na článok

Omeleta po taliansky

Moja verzia omelety ovplyvnená talianskou kuchyňou. Ľahká, nadýchyná, jednoducho vynikajúca. 

prejsť na článok

Cviklove rizoto

Cviklové rizoto Ako spravíme krajšie, jednoduché a chutné rizoto? Návod nižšie  Porcie 5

prejsť na článok

Taliansky tuniakový šalát

Varenie - Recepty - Studený bufet Milovníkov tuniaka poteší taliansky šalát s týmto druhom ryby i s červenou cibuľkou a vajcami. Ingrediencie: 1 červená cibuľa 10 ml extra panenského olivového oleja korenie podľa chuti 30 g nakladaných kapár soľ

prejsť na článok