Cviklove rizoto

Cviklové rizoto Ako spravíme krajšie, jednoduché a chutné rizoto? Návod nižšie  Porcie 5 Dĺžka prípravy 30min Kalórie / porcia 355 Vhodné pre Obed Večera Ingrediencie 1 cibuľa 2 lyžice masla 1 lyžica oleja 2 strúčiky cesnaku 1 cvikla 1 hrnček ryže čierne korenie soľ rasca majoranka 2 dcl bieleho vína 0,5 litra vývaru kyslá smotana(niva alebo parmezán) Nutričné hodnoty Bielkoviny Sacharidy Cukry Tuky Postup prípravy receptu Krok 1 Cibuľu a cesnak si nakrájame nadrobno a orestujeme na masle s olejom.  Krok 2 Na panvicu pridáme koreniny.  Krok 3 Keď je cibuľa orestovaná pridáme premytu ryžu, ktorú tiež opražíme a podlejeme vínom.  Krok 4 Trošku povaríme a postupne dolievame vývar.  Krok 5 Keď je ryža skoro dovarená pridáme nastrúhanu cviklu a necháme dovariť s ryžou.  Krok 6 Pred koncom môžeme pridať parmezán, nivu alebo kyslú smotanu. Podávame ako prílohu alebo hlavné jedlo. Dobrú chuť!  Príspevok Cviklove rizoto je zobrazený ako prvý na Infit.sk.

prejsť na článok

Protizápalová strava Recepty: Zeleninovo-strukovinové rizoto

Zaujala vás protizápalová strava a hľadáte recepty? Toto je najuniverzálnejší protizápalový recept. Či už ste dostali chrípku, neviete sa zbaviť upchatého nosa alebo kašľa, plánujete tehotenstvo, vaše dieťatko bolo na očkovaní, došlo u vás k relapsu chron

prejsť na článok

Cuketové placky s cottage cheeseom

Krátky flash back na leto. Keď nebola tma už o pol piatej, ale mohli sme si užívať slnečné lúče do neskorého večera. Potili sme sa, šomrali na teplo a teraz? Och, ale nám to všetkým chýba.  A mne chýba to, že som si v záhrade u mamky mohla natrhať čerstvé

prejsť na článok

Hráškové rizoto (cca 5 osôb)

Moja Eliška ma od začiatku korony prosí o hráškové rizoto. Už som ho teda robila tretí krát a vždy malo úspech. Rozhodla som sa ho konečne aj nafotiť, aby ste si ho mohli pripraviť aj vy. Ak ho už samozrejme nemáte v malíčku. Pozor, ak ste zvyknutí na

prejsť na článok

Prečo sú medzi nami vegetariani

Čo to vlastne znamená byť vegetarián? A prečo niektorí ľudia sú vegetariánmi? Tak presne to si povieme v dnešnom článku. A ak vás nejako inšpiruje alebo vás niečo nové naučí, budem za to iba rada. Na svete sú asi tri druhy ľudí: mäsožravce teda tí, ktorí

prejsť na článok

Pravé talianske rizoto

Varenie – Príprava jedál Pod rizotom si mnohí predstavujú zmiešanie uvarenej ryže a ostatných ingrediencií, často zvyškov duseného mäsa a konzervovanej zeleniny. Ak však chceme poznať pravú chuť pravého rizoto, musíme sa nechať viesť receptúrou obyvateľ

prejsť na článok