Ako prvé si dáme robiť roládu do sous-vidu. Morčacie prsia umyjeme a rozrežeme pozdĺž, aby nám vznikli dva tenšie kusy, ktoré rozklepe čo najtenšie. Z jednej strany ich nasolíme a naolejujeme, Pripravíme si potravinársku fóliu vďaka čomu následne vytvarujeme pevnú roládu. Naolejovanou časťou položíme morčacie prsia na fóliu. Nevadí, že máme dva poprípade aj tri kusy, oni sa pri formovaní vo fólii a pri varení spoja takže stačí, ak ich dáte blízko k sebe, tak aby vám vytvorili približne obdĺžnikový tvar. Navrch začneme vrstviť natrieme pesto, položíme šunku, plátky kozieho syra a roládu zrolujeme. Utiahneme fóliou a konce točíme tak, aby sa roláda poriadne stiahla. Ja som to spolu s touto fóliou vložila do vákuového sáčku a zavákuovala. Následne si pripravíme sous-vide prístroj, nastavíme teplotu 63 stupňov a necháme variť po dobu 1,5-2hodiny. V závislosti od hrúbky rolády, ja som skontrolovala po 1,5 hodine a nechala ešte cca 15 minút. Medzitým som si stihla pripraviť šalátik. Ako prvé dáme piecť ošúpaný topinambur nakrájaný na kocky v alobale ochutený ľubovolným korením a pokvapkaný trochou oleja. Pečieme približne 20 minút pri 160 stupňoch. V mise vymiešame med, tahini a citrónovú šťavu. Chuť by mala byť vyvážená medzi sladkou a kyselkavou čo sa bude krásne dopĺňať s ostatnými ingredienciami. Do misy s dressingom pridáme šalát, nakrájaný kozí syr, čučoriedky a po dopečení a vychladnutí aj topinambur. Pred podávaním ešte morčaciu roládu zprudka opečieme na panvici, aby chytia krásnu farbu. Ihneď podávame spolu so šalátikom. Dobrú chuť Príspevok Farmarská roláda (sous-vide) so šalátom s topinamburom a čučoriedkami je zobrazený ako prvý na Farm House.
Ako prvé dáme robiť sous-vide kačacie prsia. Umyté kačacie prsia potrieme teriyaki omáčkou z oboch strán, vložíme do vakuovacieho vrecka a zavákuujeme. Následne nastavíme teplotu v sous-vide hrnci na 60 stupňov a necháme variť približne 2 hodiny. Vždy záv
prejsť na článokBan nov palacinky RAW 4 zrel ban ny ťava z 1 bio citr nu Postup: Ban ny rozmixujte na ka u a pridajte bio citr nov ťavu. Lyžicou formujte hrub ie (cca 4-5 mm) placky o veľkosti dlane, pr padne aj v č ie. Su te v su ičke 6-8 hod n pri tepl
prejsť na článokVyskúšajte náš recept na morčací roládu, ktorú si zamilujete. Roláda dá síce trochu práce, ale námaha rozhodne stojí za to. Bude ozdobou každého slávnostného stola a mäso, ktoré nezjete hneď, môžete podávať večer studené alebo si ho vziať na druhý deň do
Mäkké trhané mäso podávané v dobrej bulke so šalátom, doplnené lahodnou omáčkou. Je ťažké odolať.
Do turnaja v Starej Ľubovni sme vstúpili poriadne nabudení! Stretlo sa celkovo jedenásť družstiev, naši Draci bojovali v dvoch družstvách (modrí, bieli) a obsadili 4. a 5. miesto. Tréner pochválil parádny výkon hráčov, brankárov ale aj fanklubu rodičov. N
prejsť na článok