Feniklový šalát s kozím syrom

Ná záver leta prichádza doba figová. Obdobie, kedy toto donedávna exotické ovocie, zoženieme čerstvé aj u nás. Spolu s figami, nájdete v obchodoch a na trhoch aj čerstvý fenikel a tak som k týmto dvom surovinám pridala ešte doma naklíčené mungo bohaté na bielkoviny a kúsok kozieho syra. Iba štyri suroviny, ktoré stačia na to, aby ste na záver leta vykúzlili naozaj výborný šalát. Že nie ste fanúšik feniklu? Nebojte sa ho! Upečený chutí naozaj dobre a navyše obsahuje kopec bielkovín, železa, horčíka, fosforu, vápnika, draslíka, zinku, mangánu, selénu, sodíka, kyselinu listovú a pantoténovú a vitamíny A, B, C. S touto kombináciou vitamínov fenikel podporuje trávenie, odstraňuje bolesť brucha a plynatosť, podporuje vyprázdňovanie, udržuje zdravé a čisté dýchacie cesty, odstraňuje kašeľ, znižuje vysoký krvný tlak a má tiež upokojujúci účinok na nervový systém. Tak čo dáte tomuto sviežemu šalátu šancu? Suroviny: 4 hrste ľubovoľných šalátových listov 2 hrste mungo klíčkov pestovaných 2 dni 2 hlavičky feniklu 4 čerstvé figy 1 valček mäkkého kozieho syra 1 lyžička feniklových semienok citrónová šťava olivový olej med soľ, korenie Postup: 1. Fenikel nakrájajte na tenké plátky a uložte na plech vystlaný pečiacim papierom. 2. V pohári zmiešajte olivový olej, soľ, korenie a feniklové semienka a zmesou potrite každý plátok feniklu. 3. Pečte domäkka na režime gril (cca 20 minút na 180°C) 4. Šalátové listy zmiešajte s klíčkami munga. 5. V pohári opäť zmiešajte olivový olej so soľou a korením a pridajte aj citrónovú šťavu a med. Dresing potom vmasírujte do šalátu. 6. Ochutené šalátové listy s mungom teraz uložte na tanier, pridajte plátky upečeného feniklu, na štvrťky nakrájané figy a kozí syr. 7. Syr ešte posypte štipkou čerstvo zomletého čierneho korenia a pokvapkajte olivovým olejom. Máte hotovo? Skvelé! Teraz už iba zostáva užiť si každé sústo. The post Feniklový šalát s kozím syrom appeared first on Sprout Me.

prejsť na článok

Feniklový šalát s pomarančmi

Pomaranče a fenikel spolu chutia veľmi sviežo. Hodia sa preto aj k ťažším zimným jedlám. Kombinácia všetkých surovín vďaka vysokému množstvu vitamínu C posilní imunitu, je zdrojom vlákniny a kyseliny listovej. Tak dobrú chuť!

prejsť na článok

Letný šalát s melónom, uhorkou a fetou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Osviežujúci letný šalát s melónom, uhorkou a syrom. Ingrediencie: 1 šalátová uhorka 100 g syra feta polovica červeného melónu bazalka mäta Na zálievku vinaigrette: 2 polievkové lyžice olivového oleja, 2

prejsť na článok

Obľubujete zelený šalát?

Šalát sa stal tradičnou prílohou takmer ku každému jedlu. Dámy ho jedia predovšetkým kvôli jeho nízkym kalóriám, deťom ho dávame kvôli prísunu železa. Čo iné nám však šalát môže ponúknuť?

prejsť na článok

CHICKPEA SUNDAL CÍCEROVÝ ŠALÁT

CHICKPEA SUNDAL - CÍCEROVÝ ŠALÁT Tento tradičný juhoindický šalát je veľmi jednoduchý na prípravu a plný exotickej chute. Orechový a chrumkavý cícer je doplnený strúhaným kokosom ktorý mu prepožičiava sladkú chuť, no neosladzuje ho. Jemne pikantné horčičn

prejsť na článok

Kapustový šalát s karotkou

Zdravý a lacný šalát z bielej hlávkovej kapusty a karotky. 

prejsť na článok