Granadír od babičky

Ak hľadáš jednoduchý a chutný recept na slovenskú klasiku, odporúčam ti vyskúšať môj granadír od babičky. Recept som vylepšila o niekoľko odporúčaní, o ktoré sa s tebou delím na konci samotného receptu, v časti Moje tipy. Granatiersky pochod je jedlo, ktoré je tradičným rýchlym obedom či večerou nielen u nás na Slovensku, ale aj v iných krajinách strednej Európy.  A ja sa tomu ani nedivím - jednoduchá príprava a zopár ingrediencií, ktoré máme bežne poruke, skombinovaných s domácou zaváranou cviklou či kyslými uhorkami, je proste predpokladom na zaradenie medzi obľúbené a často pripravované recepty. Vyskúšaj aj moje ďalšie obľúbené recepty od babičky - plnenú papriku vo vylepšenej paradajkovej omáčke, tekvicový prívarok s kôprom, ktorý netreba zahusťovať múkou, ultra rýchle a jednoduché tvarohové guľky s chrumkavou strúhankou a perfektnú žemľovku s tvarohom. Prihlás sa na odbera získaj novinky a e-magazíny ZADARMO! Ingrediencie na 4 - 6 porcií 700 g zemiakov 230 g cestovín fliačky 100 g slaniny 1 väčšia žltá cibuľa 1 ČL mletej červenej papriky soľ a čierne korenie jarná cibuľka/pažítka na ozdobu kyslé uhorky/zaváraná cvikla Originálny darček na Vianoce s poštovným zdarma! PREZRIEŤ KNIHY Jednoduchý recept na granatiersky pochod 1Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a vložíme do hrnca. Zalejeme ich vodou, osolíme a varíme na miernom plameni domäkka. Medzitým si na väčšej panvici opečieme na kocky nakrájanú slaninu. Slaninu opekáme na miernom plameni, aby nám pustila tuk. Keď je slanina chrumkavá, odložíme ju bokom a na tuku zo slaniny opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Opečenú cibuľku posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a pol minútky opekáme. 2Následne pridáme scedené zemiaky, ktoré predtým trochu popučíme vidličkou. Do zmesi pridáme uvarené cestovinové fliačky (cestoviny si uvaríme v samostatnom hrnci, následne ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme trochu odkvapkať) a kocky slaniny. Dobre premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie prepojili a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Granadír pred podávaním posypeme troškou nasekanej pažítky alebo jarnou cibuľkou. Podávame so zaváranými kyslými uhorkami alebo zaváranou cviklou, obidve kombinácie sú skvelé. Moje tipy Nielen na tento recept, ale aj na kopec iných, ti odporúčam vyskúšať morskú údenú soľ Maldon, pridá granadíru ďalší level chuti. :-) Soľ nájdeš určite minimálne v predajniach Kaufland. Každému receptu svedčí trocha zelenej, v tomto prípade ti odporúčam pridať navrch granadíru nasekanú pažítku alebo jarnú cibuľku. Neviem si vybrať, kedy mi chutí granadír najviac, či je to prvý deň hneď po príprave alebo na druhý deň. Na druhý deň ho totižto vždy opečieme na panvici pekne dochrumkava - k chrumkavému granadíru pridám poriadnu dávku zaváranej cvikly a je to skrátka mňamka. :-) Páči sa ti tento recept? Budem veľmi rada, ak mi o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Poteším sa aj ak ho ohodnotíš hviezdičkami (5 je mňam). Ak si tento recept spravíš, nezabudni použiť na Instagrame, alebo Facebooku @lenivakucharka a pochváľ sa tak svojim výtvorom! Ak nechceš zmeškať nový recept a iné výhody pridaj sa do klubu a.pencisc-button.pencisc-button__70145734:hover{ background-color:#F9B483 !important;border-color:#F9B483 !important;color:#FFFFFF !important;} Příspěvek Granadír od babičky pochází z Lenivá kuchárka

prejsť na článok

Tip na dárek - DÁRKOVÝ POUKAZ NA KOŘENÍ

Nevíte, čím obdarovat Vaše blízké? Dárkový poukaz na koření je ideálním dárkem pro babičky, tchýně, kuchaře či jiné kulináře.

prejsť na článok

Tradičné kysnuté buchty ako od babičky

Kysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.

prejsť na článok

Čučoriedky

Malé modré guľôčky, ktoré milujeme jesť. Zafarbia všetko na modro - ruky, zuby, jazyk a občas aj oblečenie alebo tenisky. Ich skvelá chuť, ktorú milujú nie len deti, nie je však jediným benefitom, ktorí nám čučoriedky prinášajú. Maju veľa zdraviu prospešn

prejsť na článok

Zdravá výživa pre spokojný život

Ovocie je dobrá vec, to vie každý vzdelanec. Lepšia ako čokoládka, od mamky je hruška sladká. Od otecka jabĺčko, s chuťou schrúmem ľahučko. Od babičky strapec hrozna, každý z nás to predsa pozná. Od dedka zjem broskyňu v každú dennú hodinu Zdravý budem pl

prejsť na článok

Recept na výborný kváskový chlebík + dobrá rada nad zlato

Hľadáte jednoduchý recept prípravy kváskového chlebíka, ktorý zvládnete aj Vy? Vyskúšajte recept na výborný kváskový chlebík, ktorý chutí ako od babičky!

prejsť na článok