Kysnuté buchty patria medzi tradičné slovenské múčniky a koláče už odnepamäti. Pripraviť buchty nie je nič zložité. Základ ich prípravy je rovnaký a vo finále ich môžete naplniť plnkou, ktorú máte najradšej.
Toto kysnuté cesto je veľmi jednoduché, je to liate kysnuté cesto. Nemusíte ho spracovávať rukami na doske ani vaľkať.
Keď som hľadala recept na dokonalé kysnuté cesto,pýtala som o radu moju tetu Garajku,ktorá to vie najlepšie-jej legendárne osie hniezda a kysnuté rožky pamätám od decka a nikto ich ešte neprekonal Cesto robí po tých rokoch samozrejme od oka,ale niečo mi p
prejsť na článokVeľká noc sa tradične spája s hojnosťou jedla po 40 dňovom pôste. Poznáte tradičné veľkonočné jedlá našich starých mám?
prejsť na článokKaždý slovenský kraj si dodnes ctí svoje tradičné jedlá, medzi ktorými nechýbali ani doma pečené koláče. Recepty na tradičné koláče sa prenášali z generácie na generáciu. Vďaka tomu aj dnes vieme, aké dobroty piekli šikovné gazdinky pred 100 rokmi...
prejsť na článokRecepty na tradičné torty spred storočia neraz prekvapujú nápaditými názvami alebo jednoduchým postupom. Tradičné torty pritom obstoja aj v konkurencii moderných múčnikov, a prinesú na stôl čarovnú atmosféru časov dávno minulých, keď boli poctivé :) všetk
prejsť na článok