Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu slizu, čo je viskózna vrstva zložená z cukrov). V tomto článku bude vysvetlený proces Honey, ktorý dostal svoj názov podľa skutočnosti, že zrná sa počas Zdroj
Aj v Novom roku máme plné vrecia noviniek. Ako prvú uvádzame novinku z Brazílskej farmy Fasenda das Almas. Tento microlot je anaeróbne spracovaný, čo mu pridáva
prejsť na článokSudca vojde do sály, buchne kladivom a hovorí: - Než začne pojednávanie, musím vám oznámiť jednu vec. Obhajca mi zaplatil 10.000 €, aby som rozhodol v jeho prospech. Žalujúca strana mi zaplatila 7.000 €, aby som rozhodol v jej prospech. Aby som urobil pro
prejsť na článokPo prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi. Prvé veľké komerčné pražiarne však boli pozorované až koncom 19. a začia
prejsť na článokVytyčovanie stavebných pozemkov je dôležitým krokom pri realizácii stavebného projektu. Zabezpečuje presné vymedzenie priestorovej polohy objektov v teréne a umožňuje tak správnu realizáciu stavby. V nasledujúcom článku sa pozrieme na celý proces vytyčova
prejsť na článokJedným zo spôsobov, ako mať údržbu úplne pod kontrolou, je nastaviť v procese tzv. farebné kódovanie. Je to jednoduché a uplatniteľné kdekoľvek.
prejsť na článok