Horčica chutí, ale aj chráni a lieči. Prečítajte si viac o tejto užitočnej korenine a nepostrádateľnej kuchynskej prísade.
Čo si ako prvé predstavíte pri slove chmeľ? Samozrejme... Vôňu piva a orosený polliter. Chmeľ však neslúži len na výrobu piva. Je to stará kultúrna rastlina, ktorá sa kedysi používala ako korenina no dokonca aj ako liek. Až v rannom stredoveku bola objave
prejsť na článokKeď sa povie škorica, väčšina z nás si predstaví hnedý prášok a najmä jeho príjemnú vôňu, ktorú poznáme nájme zo sladkých jedál a horúcich nápojov. Škorica je však omnoho viac ako korenina na zvýraznenie vône a chuti! Upečte si chutné a zdravé
prejsť na článokSójovú omáčku sa nedá nemilovať! Jej výnimočnou chuťou dotvára mnoho jedál. Bohužiaľ, nachádza sa v nej lepok a sója, čo neprospieva hlavne alergikom. Prinášame vám teda recept na domácu alternatívu, ktorá podľa nás chutí ešte lepšie ako „originál", no je
prejsť na článokBleskové tipy na 9 ľahko dostupných potravín, ktoré pôsobia omladzujúco a zároveň chránia vaše zdravie. Plus recept na domácu BIO pleťovú masku z avokáda a pleťovú vodu z jačmenných krúp.
prejsť na článokBazalka nieje iba taká obyčajná korenina. Má mnohé blahé účinky na náš organizmus. Niečo si o nich napíšeme, hneď ako bazalku trochu viac predstavíme.Je neoddeliteľnou súčasťou kuchyne mnohých krajín, najviac však tej Talianskej. No v skutočnosti pochádza
prejsť na článok