Hovädzie plnené vajciami

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Mäso a vajcia, to všetko už na Veľkú noc môžeme. Výborný recept na sviatočnú kombináciu. Ingrediencie: 500 g hovädzieho mäsa zo stehna 3 vajcia olej 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie hladká múka Príprava: Hovädzie mäso umyjeme a urobíme doň v smere vlákien otvor, ktorý naplníme natvrdo uvarenými a olúpanými vajcami s odrezanými koncami, aby sme pri konečnom reze mali všade okrem bielka aj žĺtko. Otvor zašijeme a mäso na oleji sprudka na každej strane opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľu a trochu opražíme, potom mäso osolíme i okoreníme a podlejeme mäsovým vývarom alebo horúcou vodou. Prikryté dusíme a keď je takmer mäkké, dáme ho odokryté zapiecť dočervena do rúry. Upečené ho vyberieme zo šťavy, niť odstránime a mäso pokrájame na plátky. Šťavu zahustíme múkou a pri servírovaní ňou plátky mäsa polejeme. Ako prílohu podávame zemiaky. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Letné menu

Sezónna ponuka  Jún, Júl 2023 Hubová polievka s cícerom

prejsť na článok

20. výročie Aucafe

Foie gras, tekvica, gaštan, hrozno Tortellini plnené tekvicou, jelenie ragú, espuma z vína Chianti

prejsť na článok

Zapečené papriky plnené ovčím syrom

Ľahký letný, obed alebo večera. Stačí kúsok dobrého chleba. 

prejsť na článok

Plnené medové pláty ADANO

Plnené medové pláty ADANO Potrebujeme: 1 vaječný žĺtok, 2dcl mlieka, 2PL lyžice hrubej múky, vanilkový cukor, 150g masla, 150g práškového cukru. Postup: Z mlieka, muky, žĺtka a vanilko

prejsť na článok

Využitie jedlého hmyzu v gastronómii

Ako spestriť svoje recepty a zakomponovať do nich jedlý hmyz? Recept: Hovädzie plátky na hubách s larvami múčiara obyčajného Príspevok Využitie jedlého hmyzu v gastronómii je zobrazený ako prvý na WhizBe.

prejsť na článok