Jesenná polievka s quinoa

Čo môže byť lepšie na zahriatie v studených jesenných dňoch, ako polievka z čerstvej zeleniny? Pre mňa sú polievky jedlo numero uno a mohla by som ich jesť stále. Zeleninové polievky v rôznych variantách si varím takmer každý deň a toto je jedna z nich. Pre zvýšenie nutričnej hodnoty a nejakých tých bielkovín som do nej pridala aj quinou, ktorá je považovaná za superpotravinu. Quinoa je prirodzene bezlepková, obsahuje esenciálne aminokyseliny(najmä lysin, ktorý pomáha pri regenerácii svalov) ale aj vápník, hořčík, železo, vitaminy skupiny B, vitamin E, meď či zinok. Navyše má stredný glykemický index, takže je vhodná aj pre udržanie resp. získanie optimálnej hmotnosti. No a k tomu všetkému skvelo chutí a je rýchlo hotová:) {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/mayajoga.sk\/wp-content\/uploads\/2019\/10\/20191024_120231_HDR_20191024120513552-1200x1200.jpg","https:\/\/mayajoga.sk\/wp-content\/uploads\/2019\/10\/20191024_120231_HDR_20191024120513552-1200x900.jpg","https:\/\/mayajoga.sk\/wp-content\/uploads\/2019\/10\/20191024_120231_HDR_20191024120513552-1600x900.jpg"],"recipeIngredient":["cibu\u013ea\r","mrkva\r","petr\u017elen\r","ru\u017ei\u010dkov\u00fd kel\r","ak\u00e1ko\u013evek \u010fal\u0161ia zelenina pod\u013ea chuti\r","quinoa\r","olej\r","so\u013e\r","korenie\r","cesnak\r","zeleninov\u00fd buj\u00f3n(volite\u013en\u00e9)"],"name":"Jesenn\u00e1 polievka s quinoa","recipeCategory":"Recepty pre zdravie","cookTime":"PT0H20M","prepTime":"PT0H15M","recipeInstructions":["Na oleji opra\u017e\u00edm cibu\u013eku a prid\u00e1m k nej nakr\u00e1jan\u00fa zeleninu(mrkvu ani petr\u017elen ne\u0161\u00fapem, len ich umyjem a pokr\u00e1jam, ru\u017ei\u010dkov\u00fd kel umyjem a prekroj\u00edm na polovicu). V\u0161etko osol\u00edm, prid\u00e1m korenie pod\u013ea chuti(\u010derven\u00e1 paprika, \u010dierne korenie, kari...) a zalejem vriacou vodou. Pre lep\u0161iu chu\u0165 je mo\u017en\u00e9 prida\u0165 aj natur\u00e1lny buj\u00f3n. \r","\r","Nech\u00e1m vari\u0165 a po asi 10 min\u00fatach prid\u00e1m dobre premyt\u00fa quinou. Var\u00edm e\u0161te \u010fa\u013e\u0161\u00edch 10 a\u017e 15 min\u00fat. Na konci prid\u00e1m \u010derstv\u00fd roztla\u010den\u00fd cesnak a major\u00e1nku, alebo in\u00e9 \u010derstv\u00e9 \u010di su\u0161en\u00e9 bylinky."],"recipeYield":"4 osoby","totalTime":"PT0H35M"} Vytlačiť Jesenná polievka s quinoa Čas prípravy: 15 minúty Čas varenia: 20 minúty Celkový čas: 35 minúty Kategória: Recepty pre zdravie Servings: 4 osoby Ingrediencie: cibuľa mrkva petržlen ružičkový kel akákoľvek ďalšia zelenina podľa chuti quinoa olej soľ korenie cesnak zeleninový bujón(voliteľné) Inštrukcie: Na oleji opražím cibuľku a pridám k nej nakrájanú zeleninu(mrkvu ani petržlen nešúpem, len ich umyjem a pokrájam, ružičkový kel umyjem a prekrojím na polovicu). Všetko osolím, pridám korenie podľa chuti(červená paprika, čierne korenie, kari...) a zalejem vriacou vodou. Pre lepšiu chuť je možné pridať aj naturálny bujón. Nechám variť a po asi 10 minútach pridám dobre premytú quinou. Varím ešte ďaľších 10 až 15 minút. Na konci pridám čerstvý roztlačený cesnak a majoránku, alebo iné čerstvé či sušené bylinky. 6.1.4 https://mayajoga.sk/jesenna-polievka-s-quinoa/ Príspevok Jesenná polievka s quinoa zobrazený najskôr Maya Joga.

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Špargľová polievka s krutónmi

Veľmi chutná sezónna polievka s chrumkavými kockami chleba. 

prejsť na článok

POZVÁNKA JESENNÁ PRECHÁDZKA NA TŔSTIE

Príspevok POZVÁNKA JESENNÁ PRECHÁDZKA NA TŔSTIE zobrazený najskôr Klub slovenských turistov Hnúšťa.

prejsť na článok

Kapustová polievka s mäsovými knedlíčkami

Polievka z bielej hlávkovej kapusty s knedlíčkami z mletého mäsa zohreje aj zasýti. 

prejsť na článok

Pórovo-zemiaková polievka bohatá na prebiotiká

Pórovo-zemiaková polievka je výborná a obľúbená, ale vedeli ste, že je aj skvelým tipom pre zdravé črevá? Jej kľúčové suroviny- pór, cibuľa a cesnak sú totiž mimoriadne dobrým zdrojom prebiotík.

prejsť na článok