Kapustový šalát s jogurtovou zálievkou

Tiež sa vo vašom živote a jedálničku vyskytovala zalenina, ktorú ste po väčšinu svojho života nemuseli? U mňa to bol donedávna mladý stonkový zeler, ktorému som prišiel na chuť práve vďaka receptu na tento výborný kapustový šalát. Kombinujem v ňom viacero druhov zeleniny a jednu parádne vyladenú zálievku. Na kapustový šalát potrebujete: 1ks menšiu hlávku červenej kapusty (alebo polku väčšej) 2 4ks sladkej mladej mrkvy 1 hrnček kukurice 1ks zväzok petržlenovej vňate 3ks stonky stonkového zeleru Na zálievku na šalát potrebujete: 200g bieleho jogurtu (príp. kyslej smotany) 1PL jablčného octu 1 hrnček kukurice 2 ½ ČL hnedého cukru 1/2 ČL soli 1PL dijonskej horčice podľa chuti čierne korenie Postup: 1 Kapustu nakrájame na nadrobno. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Stonkový zeler umyjeme a pokrájame na malé kúsky. Rovnako umyjeme aj zväzok petržlenovej vňate a nasekáme najemno. Kukuricu scedíme z nálevu a zmiešame s ostatnou zeleninou a petržlenovou vňaťou. 2 V miske zmiešame jogurt, soľ, cukor, horčicu, ocot a korenie. Vylejeme zálievku na šalát a všetko poriadne zmiešame. Prípadne dochutíme (niekto má rád viac horčice, viac jogurtu, sladšie alebo slanšie). 3 Môžeme servírovať okamžite, ale najlepšie chutí, keď sa nechá 2-3 hodiny odstáť v chladničke. Tajný tip: Pokiaľ máte radi orechy, tak skúste pridať na každú porciu za 1PL nasucho opečených píniových orieškov, alebo čierneho sezamu. Na zdravie :). Váš @Smoliak. The post Kapustový šalát s jogurtovou zálievkou appeared first on Smoliak.sk | Recepty, recenzie a zoznam najlepších kaviarní a reštaurácií podľa foodblogera.

prejsť na článok

Šalát pre dve osoby

Hosť v reštaurácii volá na čašníka: - Ten šalát mal byť pre dve osoby? Čašník: - Samozrejme, pane. - Tak prečo je v ňom len jedna húsenica?

prejsť na článok

Pochúťkový šalát

Viete, aký je to pochúťkový šalát? Taký, ktorý zjete a máte po chuti.

prejsť na článok

Friends šalát

Šalátové listy, uhorka, cherry paradajka, petržlenová vňať, mäta, rukola, olivový olej, parmezán The post Friends šalát appeared first on Friends.

prejsť na článok

Ázijský Šalát S Pomarančovo-Sezamovým Miso Dresingom

Čas prípravy: 20 minút 4 Porcie Ingrediencie: 6 šálok strúhanej kapustovej zmesi zelenej a fialovej; môžte použiť aj vrecúška vopred nastrúhanej miešanej kapusty 1 šálka strúhanej mrkvy 1 červená paprika 1/2 šálky lúpané Edamame (sójové bôby) 2

prejsť na článok

Transformačný prvok

- Pane, máte rád zeleninu? , pýta sa novinár. - Čo rozumiete pod pojmom zelenina? Novinár: - Napríklad mrkva, petržlen, kapusta, šalát... - No, zeleninu mám veľmi rád, ale medzi mnou a zeleninou musí byť zakomponovaný transformačný prvok s názvom pr

prejsť na článok