KÁVOVLOG #25: Základy latte artu (2) Medvedík

Séria videí o kreslení obrázkov pomocou mliečnej peny pokračuje. Tento krát sa spolu s nami naučíte kresliť do šálky kávy milého medvedíka. Trúfnete si?

prejsť na článok

Chai latte, čo to je a odkiaľ pochádza?

Chai latte je teplý mliečny, aromatický a jemne pikantný nápoj. Jeho pôvod leží v tradičnom indickom nápoji masala chai. Pripravuje sa varením čierneho čaju spolu s rôznymi aromatickými bylinkami a koreninami, z ktorých najčastejšie sú škorica, klinček a

prejsť na článok

Latte art a džbány na mlieko. Ktorý z nich sa vám najlepšie kreslí?

Metlička - naliať - vytiahnuť. Tri kroky k umeleckej káve latte. Keby to bolo také jednoduché, každá mliečna káva by mala na povrchu krásnu van Goghovu maľbu. Nalievanie mlieka, keď sa pokazí, môže byť pre baristu utrpením. Ako minimalizovať nehody a urob

prejsť na článok

KÁVOVLOG #27: Test prenosného kávovaru Trinity Zero

Nedávno nám do oka padla zaujímavá pomôcka na prípravu kávy, "kávovar do vrecka" Trinity Zero. Rozhodli sme sa ju teda vyskúšať. Pozrite sa, ako funguje, čo dokáže a či sa ju oplatí kúpiť.

prejsť na článok

KÁVOVLOG #28: Recept na bezvaječné Tiramisu

Jeden z najpopulárnejších dezertov na svete netreba azda nikomu predstavovať. Poďte si spolu s nami pripraviť obľúbenú variantu Tiramisu, bez použitia surových vajíčok. Zvládnete to za pár minút.

prejsť na článok

KÁVOVLOG #26: Čo sú stupne praženia kávy aako vplývajú na chuť

Light, Medium, či Dark roast? Čo znamenajú tieto termíny a prečo ich pražiari uvádzajú do popisov káv? Ide o pomenovanie stupňov praženia kávy, ktoré výrazne ovplyvňujú jej chuť.

prejsť na článok