Kde sa rodia trapistické pivá?/ Autor: Jozef Milčík

Prebraté zo zdroja: gastroweb.sk V dnešnej dobe možno originálom nazvať len málo vecí. Originálne receptúry spojené s tradíciou si ceníme ešte viac. Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých receptúr a tradícií. (1. časť)

prejsť na článok

Kde sa rodia trapistické pivá? II./ Autor: Jozef Milčík

Prebraté zo zdroja: gastroweb.sk Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých receptúr a tradícií. (2. časť)

prejsť na článok

Očarili pestrosťou chutí / Autor: Jozef Servanský

Prebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 38 Svet piva je mimoriadne pestrý. Na Slovensku ho však gastroprevádzky začínajú ešte len objavovať.

prejsť na článok

Pivo od mníchov aj vo vašom pohári

Jedinečné pivá, ktoré sa varia podľa tradičných stáročných receptúr za múrmi kláštora poznajú priaznivci pod názvom trapistické. Ich kolískou je krajina piva - Belgicko, v ktorom sa nachádza 6 zo 7 existujúcich trapistických pivovarov. Výrazné kombinácie

prejsť na článok

K belgickým Vianociam patria aj vianočné pivá / Autor: Štefan Nemlaha

Prebraté zo zdroja: kamnapivo.sk K belgickým Vianociam patrí aj vianočné alebo zimné pivo. Belgicko je kráľovstvom piva a vyrába sa tu asi 450 rôznych druhov tohto nápoja: od typického ležiaku cez husté čierne pivá až po višňové, levanduľové alebo banánov

prejsť na článok

Budeme piť rovnaké pivá? / Autor: Jozef Ryník

Prebraté zo zdroja: tyzden.sk (printová verzia - číslo 32/2009) Médiá v posledných rokoch píšu iba o zánikoch malých a stredných pivovarov, o ich ťažkej situácii na trhu, kde klesá spotreba zlatého moku, kde úradujú vysoké spotrebné dane na alkohol a kde

prejsť na článok