Prebraté zo zdroja: tyzden.sk (printová verzia - číslo 32/2009) Médiá v posledných rokoch píšu iba o zánikoch malých a stredných pivovarov, o ich ťažkej situácii na trhu, kde klesá spotreba zlatého moku, kde úradujú vysoké spotrebné dane na alkohol a kde dominujú pivní giganti. V čase krízy by človek očakával, že ich počet sa ešte viac preriedi. O minipivovaroch to však zatiaľ neplatí.
Prebraté zo zdroja: gastroweb.sk Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých receptúr a tradícií. (2. časť)
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: gastroweb.sk V dnešnej dobe možno originálom nazvať len málo vecí. Originálne receptúry spojené s tradíciou si ceníme ešte viac. Trapistické pivá sú povestné nielen svojou originálnou chuťou, ale aj prísnym dodržiavaním starých recep
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: HoReCa magazine, str. 38 Svet piva je mimoriadne pestrý. Na Slovensku ho však gastroprevádzky začínajú ešte len objavovať.
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: kamnapivo.sk K belgickým Vianociam patrí aj vianočné alebo zimné pivo. Belgicko je kráľovstvom piva a vyrába sa tu asi 450 rôznych druhov tohto nápoja: od typického ležiaku cez husté čierne pivá až po višňové, levanduľové alebo banánov
prejsť na článok(Domáca výroba piva, 8. časť). V predošlých dieloch seriálu sme si predstavili niekoľko postupov a návodov na domácu výrobu piva. Na záver seriálu si priblížime ešte pár užitočných informácií, ktoré vám pri domácom varení piva určite padnú vhod.
prejsť na článok