Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Vláčny a lahodný koláč s ringlotami ochutený trstinovým cukrom s rumovou arómou. Ingrediencie: Na cesto: 250 ml cmaru 80 g cukru 1 vanilínový cukor 2 vajcia 40 ml oleja 200 g polohrubej múky 1 zarovnaná lyžička sódy bikarbóny Na náplň: 450 g ringloty 1 balíček trstinového cukru s rumovou arómou Príprava: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme cmar s cukrom, vanilínovým cukrom, vajcami a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a uhladíme. Na náplň ringloty odkôstkujeme, nakrájame na plátky a nanesieme na cesto. Povrch posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 35 minút. Koláč necháme pred podávaním vychladnúť, až potom nakrájame. FOTO: droetker Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.
Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
Na nedeľu či na všedný každý deň? Kľudne :) Tento famózny koláč je totiž bez múky, cukru aj mlieka. Dnes som si pre vás pripravila lahodný a neuveriteľne štavnatý koláčik vhodný aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť (samozrejme platí dať si jeden kúsok
prejsť na článokBlíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.
Jednoduchý šťavnatý jablkový koláč. Stačí odvážiť suroviny a nastrúhať jablká. Potom už iba všetko spolu zmiešame v jednej mise a môžeme piecť.