Kôpor upokojuje a skvelo chutí

Ťažko povedať, odkiaľ presne kôpor pochádza. Niektoré zdroje totiž uvádzajú Áziu, iné Škandináviu. Kedysi sa však vo veľkom pestoval aj v Stredozemí, západnej Afrike alebo južnom Rusku. Funkciu dôležitej byliny plní už veľmi dlho. Spomínaný je v Biblii, s

prejsť na článok

Kôpor: pestovanie, účinky, použitie

Kôpor je jednoročná bylina klíčiaca skoro na jar a dorastajúca do výšky jedného metra. Kvitne malými žltými kvetmi zloženými do veľkého okolíka. Pochádza pravdepodobne zo západnej Ázie. Kôpor ľudia používajú už od staroveku ako korenie, zeleninu a aj ako

prejsť na článok

Kôpor ako liečivá bylina aj korenina

Kôpor voňavý sa u nás používa predovšetkým v kuchyni ako súčasť omáčok či nálevov na nakladanie zeleniny. Ľudstvo však už po stáročia využíva aj jeho liečivé vlastnosti.

prejsť na článok

Zimný šalát z ružičkového kelu

Ružičkový kel je príloha, ktorá nikdy neomrzí. Okrem toho, že skvelo chutí, dodá vám vitamín C a K. V spojení s inými nutrične hodnotnými produktmi, ako sú napríklad vlašské oriešky, jablká či brusnice, je tento šalát vitamínovou aj chuťovou bombou. Chute

prejsť na článok

Šalát Caprese

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Šalátová varianta na slávnu taliansku trojku Caprese. Ingrediencie: balsamico podľa chuti bazalka podľa chuti 5 čiernych olív mleté ​​čierne korenie podľa chuti 100 g mozzarelly 2 paradajky Príprava: Rajči

prejsť na článok

Cuketové placky s cottage cheeseom

Krátky flash back na leto. Keď nebola tma už o pol piatej, ale mohli sme si užívať slnečné lúče do neskorého večera. Potili sme sa, šomrali na teplo a teraz? Och, ale nám to všetkým chýba.  A mne chýba to, že som si v záhrade u mamky mohla natrhať čerstvé

prejsť na článok