Krémová polievka z červenej repy s klíčkami brokolice

Jar je síce za rohom, ale teplé krémové polievky sú pre mňa stále dôležitým jedlom, ktoré zasýti a zahreje s minimálnym množstvom príprav a varenia. Na tejto polievke z červenej repy sa neuveriteľne pekne vynímajú všetky zelené klíčky a tak som sa s vami rozhodla podeliť o recept. Suroviny: 1 červená cibuľa 2 stonky zelera 1 lyžička rímskej rasce, 1 lyžička sladkej červenej papriky 1/4 lyžičky chilli 1 lyžička sušených byliniek 5 väčších kúskov červenej repy 1,5 litra kokosového mlieka 1 strúčik cesnaku 1/2 citróna olivový olej soľ, korenie jogurt alebo kešu smotana zmes opečených orieškov a semienok klíčky brokolice alebo iné Postup: Cibuľku nakrájame nadrobno a opečieme v hrnci na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný stopkový zeler a všetky koreniny. Opekáme ešte pár sekúnd, kým koreniny nezačnú rozvoniavať. Pridáme ošúpanú a nadrobno nakrájanú červenú repu, orestujeme a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme, kým cvikla úplne nezmäkne a dochutíme roztlačeným cesnakom, soľou a korením. Polievku rozmixujeme a podávame s lyžicou bieleho jogurtu, opečenými orieškami a semienkami a klíčkami. The post Krémová polievka z červenej repy s klíčkami brokolice appeared first on Sprout Me.

prejsť na článok

Zdravá krémová brokolicovo-avokádová polievka

Veľakrát nevieme, čím sa inšpirovať a čo uvariť na obed, tak dnes máme pre vás tip. Táto zelená krémová brokolicová polievka je nielen chutná, ale predovšetkým veľmi zdravá. Navyše, ak máte deti, ktorým zelenina veľmi nechutí a pokúšate sa ju v každom jed

prejsť na článok

Šampiňónová krémová polievka

Táto polievka je výborná aj z viacerých druhov húb.

prejsť na článok

Tatarák z cvikle

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie Tatársky biftek si môžeme pripraviť aj z červenej repy ako zdravšiu verziu. Ingrediencie: 400 g červenej repy čerstvo namleté čierne korenie 30 g nastrúhaného chrenu 1 nadrobno nakrájaná cibuľa 40 ml balzami

prejsť na článok

Čo by ste mali vedieť pred pestovaním brokolice

Tajomstvo vypestovania chuťovo výbornej brokolice je v načasovaní jej pestovania. Brokolica, ktorá dozrieva počas chladného počasia, produkuje najzdravšie a najsladšie plody. Z tohto dôvodu je najideálnejšie pestovať brokolicu na jeseň, pretože jarné podm

prejsť na článok

Kuracia polievka PHO

Kuracia polievka PHO Kuracia polievka PHO Typ jedlaHlavné jedlo, Obed, Večera KuchyňaČínska CenaLacné rec

prejsť na článok