Z bezlepkových ovsených vločiek môžete urobiť aj lievance. Osolené vločky zalejete vriacou vodou a počkáte, kým zmäknú, pridáte vajce, nasekané alebo mleté mandle, ľanové semiačka, sezam, príp. nastrúhané jablko, mak atď., a dochutíte napr. perníkovým korením a osladíte napr. medom. Vytvorte si vlastnú kombináciu z ingrediencií, ktoré máte radi treba mať vždy suché prísady a mokré. Vznikne hustá kaša, z ktorej na kvalitnom oleji (hroznový, kokosový, príp. husacia/kačacia masť alebo ghee) vysmažíte lievance. Ak sa vám nechce stáť pri sporáku, dajú sa na pekáči vytvoriť placky a upiecť – v tomto prípade ich treba potrieť tukom alebo olejom pomocou lyžice, aby boli chrumkavé a dohneda upečené.The post Lievance first appeared on Liečba jedlom.sk.
Poriadne ani neviem, ako začať písať tieto riadky. Chvejú sa mi prsty od vzrušenia a som tak plná endorfínov, že to ani nie je možné. Chvíľami budem možno naozaj sentimentálna! No ale povedzte sami nepatrí ku kúpe VLASTNÉHO domu nejaká tá spŕška emócií,
prejsť na článok