Keď zkombinujeme ananás, marhule a trochu rumu, vznikne nám šťavnatý a osviežujúci koláčik, ktorý uľahodí nielen chuťovým bunkám, ale samozrejme aj očiam Suroviny Cesto: 5 vajec5 PL kryštálového cukru5 PL polohrubej múky0,5 balíčka Vanilínového cukru Krém: 2 dl mlieka25 g prášku Zlatý klas150 g masla60 g kryštálového cukru 20 ml rumu1 žĺtokšťava z jedného citróna1 Vanilínový cukor Marhuľovo-ananásová náplň: 250 g ananásového kompótu bez šťavy100 g šťavy z ananásového kompótu100 g marhuľového lekvárušťava z jedného citrónadva pláty želatíny Na dohotovenie: biela alebo mliečna čokoláda100 ml smotany na šľahanie Postup 1.Celé vajcia si s kryštálovým cukrom vyšľaháme do penista. Ak šľahaná hmota zmení farbu a zväčší svoj objem, znížime otáčky a pridáme po lyžiciach polohrubú múku. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečenie pri 200 stupňov približne 10 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a potom ho cukrárskou pílkou prerežeme na polovicu. 2. Z mlieka, cukru, vanilínového cukru, žĺtka a Zlatého klasu si uvaríme základný krém. Povrch prikryjeme napr. sáčkom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí premiešame, pridáme rum a zamiešame ho do vyšľahaného masla. Primiešame citrónovú šťavu a natrieme na spodný plát. 3. Ananásový kompót si rozmixujeme, pridáme k nemu šťavu a marhuľový lekvár a dáme variť. Medzitým si dáme napučať dva pláty želatíny. Zmes varíme približne 10 minút, potom pridáme napučanú želatínu, odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes nanesieme na plnku, prikryjeme druhým plátom a na noc zaťažíme. 4. Dáme si variť smotanu na šľahanie, pridáme bielu alebo mliečnu čokoládu a odstavíme z ohňa. Miešame do úplného rozpustenia čokolády, necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na vrch plátu. Necháme stuhnúť. Vychladené krájame teplým nožom na rovnaké rezy a zdobíme. Tip: Na čokoládovú polevu ak použijete bielu čokoládu, použite aj 150g bielej čokolády, pri mliečnej stačí 100 g rozpustiť na 100 g šľahačky. Plech veľkosti 25x30cm Pre ďalšie tipy a triky, klikni sem The post Marhuľovo-ananásové rezy appeared first on Gustoe.sk.
Suroviny: 4 vajcia4 PL kryštálového cukru3 PL hladkej múky2 PL kakaa 1 mascarpone100 g smotany na šľahanie2 hrste lesného ovocia2 PL práškového cukru Postup: Celé vajcia s kryštálovým cukrom si dáme šľahať na vysokých otáčkach do penis
prejsť na článokDOMY BLATNÉ rodinný dom štúdia Blatné, Okres Senec 2022 Koncept riešenia 1. Pôvodný objekt prevádzkovo ani hmotovo nevyhovoval aktuálnym potrebám rozrastajúcej sa ro
prejsť na článokTento čokoládový korpus je na prípravu veľmi jednoduchý a pritom je krásne nadýchaný a to aj bez použitia prášku do pečiva. Suroviny 9 vajec9 PL kryštálového cukru9 PL polohrubej múky3 x čokoládový pudingový prášok1 l mlieka 250 g maslo
prejsť na článokDOM VIŠTUK rodinný dom štúdia Vištuk, Okres Pezinok 2023 Projekt sa zameriava na rozšírenie priestorov pôvodného rodinného domu v obci Vištuk, neďaleko Bratislavy, s cieľom integrovať i
prejsť na článokIDS PODLAHY Od roku 1996 IDS vyrába a predáva technické rohože a podlahy pre špecifické použitie . Rozsah IDS je rozdelený do piatich sektorov, aby odpovedal na špecifické problémy z dôvodu niektorých pracovných prostredí. Spoločnosť IDS sa zaväzuje ponúk
prejsť na článok