Maslo ako časomiera (hosť Samo Trnka)

Prečo nám Briti neukradli žiadne kultúrne dedičstvo? Na čo sa dá využiť putovný tajomník? Ako sa skončia Traja pátrači a záhada stratenej hliny? A prečo chodí Samo Trnka často na ples? Plus vysvetlenie správneho skloňovania: Považie podľa vzoru Depardieu.

prejsť na článok

Kosatky sú nihilisti (hosť Samo Kováčik)

Budú v Nemecku kebabové prázdniny? Môžu hady priškrtiť ceny energií? Ako vyzerá experiment, v ktorom Braňo preteká s ovcou? Môže mačka publikovať vedecké štúdie v predátorských časopisoch? Dnes to bude najmä o zvieratkách a vede.  

prejsť na článok

Žltne vám maslo? Nie je to dobré, zle ho skladujete

Skladovanie masla môže byť výzvou, pokiaľ ide o jeho udržanie čerstvého a vyhýbania sa žltnutiu. Na zabezpečenie optimálnych skladovacích podmienok je potrebné vziať do úvahy niekoľko faktorov, ako je teplota, svetlo a vlhkosť. Najlepší spôsob skladova

prejsť na článok

Ako byť sprostý dlhšie (hosť Vlado Janček)

Z čoho veští Baba Vanga. Čo robí mrož v Betleheme. Ako vzniká permahnoj. Prečo sa báť vedcov v električke.

prejsť na článok

Inverzná pyramída na košickom cintoríne (hosť Tomáš Hudák)

Kedy vyjdú Zobrané faktúry Jaroslava Rezníka. Kúpala sa Romana Tabak vo Vesuve? Čo je poľské nočné kura? Ako chutí recyklovaný pomaranč? Stane sa Arnold  Schwarzenegger starostom Nového mesta?     

prejsť na článok

Veštenie z vyprážaného syra (hosť Samuel Kováčik)

Stane zo studenej kuchyne žehlením teplá? Aké plavky si zobrať na cintorín? Prečo netelefonovať z mikrovlnky? Zahrá vám Braňo na svadbe? A ako by vyzeral tento podcast, keby vychádzal v Číne?   Plus tip na šikovné spojenie randenia a multilevel marketingu

prejsť na článok