Medovnikárstvo ako staré remeslo: Ako sa piekli kedysi?

Čo je pre vás typicky vianočnou cukrovinkou? Mnohí by odpovedali, že linecké koláčiky, osie hniezda alebo vanilkové rožteky. Pre iných sú to orechové medvedie labky či obľúbené šuhajdy. Na jednom sa však zhodneme všetci – Aké by to boli Vianoce bez medovn

prejsť na článok

Dnešná pracovná činnosť

Dnes sme piekli! Vyzrajú chutne,však? Aj tak chutia! Dnešná pracovná činnosť u nás v #HRONOV

prejsť na článok

Keramikárka teta Ľudka nám ukázala, ako vzniká šálka

Keramika je dávne remeslo, ktoré podľa slov tety Ľudky objavili deti.

prejsť na článok

Ako spoznáme kvalitné vajce?

Stalo sa vám, že ste si kúpili vajce v obchode a bolo staré? Poznáte triky ako odhaliť staré vajcia?

prejsť na článok

Tradičné torty + recept na Mocca tortu

Tradičné torty ktoré piekli aj slovenské gazdinky začiatkom 20. storočia predstavujú úplne iný cukrársky svet ako ho poznáme dnes. Oproti dnešným tortám sa vyznačovali odlišnými postupmi, ale aj dobovými surovinami z ktorých niektoré dnes už nie sú dostup

prejsť na článok

Slovenské tradičné koláče

Každý slovenský kraj si dodnes ctí svoje tradičné jedlá, medzi ktorými nechýbali ani doma pečené koláče. Recepty na tradičné koláče sa prenášali z generácie na generáciu. Vďaka tomu aj dnes vieme, aké dobroty piekli šikovné gazdinky pred 100 rokmi...

prejsť na článok