Na prelome apríla a mája sa v lesoch začína objavovať medvedí cesnak. Medvedí cesnak má mnoho liečebných vlastností a možností využitia. Má výborný vplyv na posilnenie imunity v jarnom období a preto sme ho ako sezónnu potravinu zaradili do nášho jedálnička aj my. V poslednej dobe sa veľmi dostáva do povedomia ľudí, pretože je ľahko dostupný.Najkrajším miestom na zber medvedieho cesnaku v oblasti Hornej Nitry je bezpochybne Kľak. Najznámejší je chodníček pri poslednom stúpaní k vrcholu z Reváňa, ktorého okolie je od apríla posiate zelenými listami medvedieho cesnaku. Ak sa chcete vyhnúť húfom turistov a ušetriť si stúpanie k vrcholu, stačí ak sa pomotáte v lesoch na opačnej strane, lemujúcich lyžiarsku zjazdovku. Recept na pesto z medvedieho cesnaku Píniové oriešky (prípadne môžeme použiť kešu oriešky) – 50g Parmezán Grana Padano – 50g Olivový olej extra virgin – 0,1l Medvedí cesnak – 50g Citrónová šťava – 2cl Podľa chuti čerstvé mleté čierne korenie, soľ Všetko spolu rozmixujeme v mixéri. Pri dobrom uskladnení v chladničke, Vám pesto vydrží aj celý rok! Palacinky s medvedím cesnakom plnené kuracími pečienkami a oravskou slaninkou Palacinky: Z mlieka, vajec, hladkej múky a pesta z medvedieho cesnaku si pripravíme cesto na palacinky. Plnka: Nakrájame nadrobno červenú šalotku, pridáme oravskú slaninu na malé kocky, lyžicu slnečnicového oleja a opečieme na panvici. Pridáme nakrájané kúsky kuracej pečene, orestujeme a podlejeme červeným suchým vínom. Podusíme cca 10 minút. Podľa chuti zase môžeme pridať mleté čierne korenie a soľ. Soľ až nakoniec! Palacinky naplníme, preložíme do tvaru trojuholníka, ozdobíme podľa fantázie napríklad bylinkami, prípadne lístkami medvedieho cesnaku s polníčkom a podávame s čerstvým zeleninovým šalátom. Cestoviny s pestom Najčastejšie pesto využívame pri servírovaní cestovín. Málokto pohrdne cestovinami s pestom z medvedieho cesnaku, kuracinkou, parmezánom a šalátikom z rukoly a cherry rajčiniek. Príspevok Medvedí cesnak a jeho využitie v kuchyni zobrazený najskôr Hotel Belassi.
Nie tak dávno sme Vám v článku prírodný kameň v kuchyni – svetlé odtiene priniesli zopár inšpirácií ako využiť svetlé odtiene mramoru a žuly v kuchyni. Dnes sme pre Vás pripravili kompiláciu fotiek tmavých kuchynských interiérov. Ktoré sa Vám páčia viac?
prejsť na článokSpoločnosť BORA z Raublingu v Hornom Bavorsku zásadne mení vnímanie a architektúru v životnom priestore kuchyne so svojimi účinnými systémami varných dosiek s integrovaným odsávaním. Postupne Vám na našej Facebookovej stránke Luxusné spotrebiče budeme pri
prejsť na článokChcete sa presvedčiť o silných výhodách lesných traktorov EQUUS? Pozrite si video s našim spokojným zákazníkom. Jaroslav Noll vám prezradí všetko dôležité a zároveň vám predvedie jeho kombinované využitie.
prejsť na článokPracovné dosky sú v kuchyni vystavené vysokej záťaži a rôznym vplyvom materiálov, ktoré sa pri varení využívajú. S olejom na pracovné dosky Clou Arbeitsplatten-Ӧl získate odolné plochy, ktoré budú vyzerať veľmi pútavo. Medzi jeho hlavné výhody patrí: zac
prejsť na článokCukrárstvo študovala v Paríži. Sladké umenie priniesla aj do Bratislavy
prejsť na článok