Podľa usporiadania chrupu a tráviacej sústavy je človek od prírody všežravec. Prečo potom stále viac ľudí prechádza na vegetariánstvo? A aké im to prináša výhody?
Cukor – milovaný aj nenávidený, potrebný aj nebezpečný. Medzi zvyšujúcou sa spotrebou cukru a nárastom civilizačných ochorení sa rysuje priama súvislosť. Téza „cukor je jed“ v posledných rokoch rezonovala internetovými diskusiami aj odbornou literatúrou..
prejsť na článokAj keď si to neuvedomujeme, denne musí náš organizmus odolať miliónom útokov na naše zdravie. Medzi útočníkov patria nielen vírusy, baktérie a pod., ale aj chemicky nestabilné častice nazývané voľné radikály.
prejsť na článokVitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Video 4 dlhsi nadpis clanku appeared first on Bratislava za život 24/9/2023.
Každý potrebujeme pre zdravý život aj bielkoviny. Väčšina ľudí ich získava z mäsa, nie všetci však mäso konzumujú. V prípade, ak mäso nejete z presvedčenia alebo vám jednoducho nechutí, bielkoviny môžete prijímať aj z iných potravín.
prejsť na článokAko môže byť niečo tak malé :) také zdravé? Ak sa na vašom tanieri z času na čas neobjaví hrsť výživných semienok nabitých liečivou silou, robíte chybu. V tomto článku sa pozrieme na skutočné prírodné poklady – semienka sezamu, ľanu a chia.
prejsť na článok