Menej mäsa na tanieri = dlhší a zdravší život?

Podľa usporiadania chrupu a tráviacej sústavy je človek od prírody všežravec. Prečo potom stále viac ľudí prechádza na vegetariánstvo? A aké im to prináša výhody?

prejsť na článok

Menej cukru v strave = dlhší a zdravší život?

Cukor – milovaný aj nenávidený, potrebný aj nebezpečný. Medzi zvyšujúcou sa spotrebou cukru a nárastom civilizačných ochorení sa rysuje priama súvislosť. Téza „cukor je jed“ v posledných rokoch rezonovala internetovými diskusiami aj odbornou literatúrou..

prejsť na článok

Dostatok antioxidantov = dlhší + zdravší život

Aj keď si to neuvedomujeme, denne musí náš organizmus odolať miliónom útokov na naše zdravie. Medzi útočníkov patria nielen vírusy, baktérie a pod., ale aj chemicky nestabilné častice nazývané voľné radikály.

prejsť na článok

Video 4 dlhsi nadpis clanku

Vitajte vo WordPress. Toto je váš prvý článok. Upravte ho alebo zmažte a začnite písať! The post Video 4 dlhsi nadpis clanku appeared first on Bratislava za život 24/9/2023.

prejsť na článok

Doplňte si bielkoviny aj bez mäsa

Každý potrebujeme pre zdravý život aj bielkoviny. Väčšina ľudí ich získava z mäsa, nie všetci však mäso konzumujú. V prípade, ak mäso nejete z presvedčenia alebo vám jednoducho nechutí, bielkoviny môžete prijímať aj z iných potravín.

prejsť na článok

Zdravé semienka na tanieri

Ako môže byť niečo tak malé :) také zdravé? Ak sa na vašom tanieri z času na čas neobjaví hrsť výživných semienok nabitých liečivou silou, robíte chybu. V tomto článku sa pozrieme na skutočné prírodné poklady – semienka sezamu, ľanu a chia.

prejsť na článok