Prebraté zo zdroja: domacnost.sme.sk Viete čo je labológia? Na prvý pohľad úplne banálna vec: zbieranie suvenírov, ktoré súvisia s pivom. Ale za tisíckami kusov etikiet, plechoviek, podpivníkov či krígľov z celého sveta, ktoré sa hromadia v príbytkoch zberateľov, sa skrýva celá veda. Hovorí o tom, ako žijú a umierajú pivovary, čo tu po sebe zanechávajú a aké je dobré vedieť o nich trochu viac.
Prebraté zo zdroja: tyzden.sk Ak sa nejaký váš známy zasníva pri slove Brusel, neľakajte sa. Nemusí to byť hneď vybíjaný byrokrat, len obyčajný labužník. Toto mesto má viac reštaurácií s michelinskou hviezdou ako Paríž a v krčmách najlepšie pivo na svet
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: Trnavské noviny, str. 13 Chlieb je základ života, pivo je život sám– hovorí anglické príslovie. Nemci, rovnako veľkí pivári, zase vravia –Vo víne je pravda, v pive je sila a vo vode sú baktérie. Skutočne. Pivo je nápoj, ktorý je sám
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: zilina.sme.sk Pivo obľubuje už dlhé roky. Pre nespokojnosť so súčasnou ponukou sa rozhodol vyskúšať domáce varenie. Venuje sa mu pol roka a stále sa snaží objavovať nové obzory. O pive a jeho príprave rozpráva Jozef Lednický (23).
prejsť na článokPrebraté zo zdroja: hnonline.sk Pivo v európskej kultúre nikdy nebolo nektárom bohov. Napriek tomu, či možno práve preto, si ho tu bežný pospolitý ľud vychutnával odnepamäti. Niektorí bádatelia dokonca usudzujú, že technológiu výroby piva, alebo aspoň jeh
prejsť na článokPivo na každú príležitosť, ktoré ulahodí všetkým zmyslom z vás urobí obľúbených hostiteľov. Rozmýšľate, čo ponúknuť nečakanej návšteve, kamarátom na grilovačke alebo máte iba chuť na dobré pivo?
prejsť na článok