Jeseň vždy donesie tekvice a u nás doma milujeme husté polievky či omáčky. Tento recept som vymyslela, keď som v chladničke našla jedno balenie mletého morčacieho a v záhrade pozbierala všetky hokaido tekvičky. 35min INGREDIENCIE: 1 stredne veľká tekvica hokaido 500g mletého morčacieho mäsa 3 vajíčka 5PL ovsených vločiek vývar olivový olej tekvicový olej soľ, korenie, červená paprika POSTUP: Najprv si očistite a vydlabte tekvicu. Nakrájajte si ju na menšie kúsky a dajte variť do vody tak, aby ste v hrnci mali vodu presne zakrývajúcu tekvicu. Uvarte tekvicu do mäkka so soľou a korením a bobkovým listom. Keď je mäkká, vyberte bobkový list a vymixujte do hladkého krému. Pomedzi to, ako sa varí tekvica si v miske zmiešajte mäso, vajíčka, ovsené vločky, soľ, korenie a červenú papriku, tú lahodnú. Vypracujte pekné, kompaktné cesto, z ktorého mokrými rukami robte guličky (odkladajte si ich na plech s papierom na pečenie). Na väčšej panvici si rozohrejte kvapku oleja (ja vždy len postriekam panvicu olejovým sprejom) a povkladajte všetky guličky na rozpálenú panvicu. Minútku opečte z každej strany a podlejte vodou alebo vývarom. Znížte teplotu a v zatvorenej panvici poduste cca 20min. Priebežne guličky obracajte a prilievajte vodu, aby sa nepripálili. Keď sú guličky hotové, prelejte ich tekvicovou omáčkou a prípadne zahustite s 1čl zemiakového škrobu rozmiešaného v troške vody. Nechajte prevrieť cca 5min spolu, nech sa prepoja chute, dochuťte soľou a korením a podávajte buď s ryžou alebo zemiakmi. Alebo akoukoľvek prílohou, ktorú máte radi, v tomuto jedlu sa hodí hocičo, pokojne aj pohánka, kuskus, quinoačo len chcete.
Ingrediencie: Hrsť sušených hríbov, 1cibuľa, 2strúčiky cesnaku, 200ml šľahačkovej smotany, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka a strúhaný parmezán. Cestoviny podľa výberu ( doporučujeme Tagliatelle ). Postup prípravy: Hríby n
prejsť na článok( ala Sisi ) Ingrediencie: Hrsť sušených hríbov, 1cibuľa, 2strúčiky cesnaku, 200ml šľahačkovej smotany, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, čerstvá bazalka a strúhaný parmezán. Cestoviny podľa výberu ( doporučujeme Tagliatelle ). Postup príp
prejsť na článok( ala Veroni ) Ingrediencie: 100g slaniny, 1veľká cibuľa, 2strúčiky cesnaku, 2stredne veľké mrkvy, 200g cukety, olivový olej, 2konzervy lúpaných paradajok, sušené, alebo čerstvé oregáno, soľ, mleté čierne korenie a strúhaný parmezán. Cestoviny podľa
prejsť na článokGuličky na milión spôsobov viete urobiť z datľového základu. Buď použite vykôstkované datle a mixnite ich, alebo ja si niekedy kupujem pastu datľovú, je to jednoduchšie 10min INGREDIENCIE: 200g datľovej pasty/namixované datle 100g mandľovej múky (pom
prejsť na článokAké je najkrajšie obdobie v roku? Pre mňa jednoznačne jeseň. Mesto zažíva svoju metamorfózu a ulice sa topia vo farbách. Lúče slnka zohrievajú naše budovy a ľudia majú na tvárach akýsi úsmev, ktorý im dáva nádej. Možno je to preto, že v jeseni cítime, že
prejsť na článok