Na kurte skoro nepremožiteľná, v zákulisí ustráchané dievčatko

Naomi Osaka ako 21 ročná odohrala na Australian Open vynikajúce zápasy. Počas všetkých zápasov jej „poker face“ a žiadne emócie upriamili pozornosť nejedného človeka. Avšak ani Osaka nie je stroj a tak ukázala, že aj veľké hráčky majú svoje slabosti. V druhom sete mala Osaka tri mečboly, ktoré nepremenila. Súperka Petra Kvitová začala hrať oveľa lepší tenis. Vôbec nekazila a Osaka sa dostala pod obrovský tlak. Robila veľa chýb, bola absolútne nekoncentrovaná. Na tlačovke po zápase povedala, že sa cítila ako robot. Nerozmýšľala nad tým, čo robí a vôbec sa nesústredila. Takýmto pocitom musí čeliť veľa športovcov, či profesionálnych, závodných alebo rekreačných. Je veľmi náročné, ale dôležité udržať si koncentráciu počas celého zápasu. Výpadky v sústredení zapríčiňujú znížený výkon, úpadok sebavedomia a nerozmýšľanie nad prítomnosťou, ale nad sklamaním z minulých chýb (nepremenené tri mečboly) alebo budúcich chýb (čo keď to teraz prehrám).Bolo vidieť ako Osaka nedokázala ovplyvniť svoje myšlienky počas druhého setu. Kvitová tento set nakoniec vyhrala. Osaka sa išla po druhom sete ukľudniť na toaletu, padla nejedna slzička. Avšak urobila veľmi dobre. Ukľudnenie medzi setmi a možnosť ísť na toaletu prevetrať hlavu, je pre tenistov dobré znovu skoncentrovanie. Trochu sa ovlažiť, prehovoriť sám k sebe, povzbudiť sa. Hodiť za hlavu, čo bolo, myslieť len na každú nasledujúcu loptu. Nie dva body, hru alebo set dopredu, ale len nad ďalšou loptou. Nič viac. Nakoniec to Osaka zvládla, možno aj s trochou pomoci Kvitovej. Na záver, pri odovzdávaní cien bolo však vidno, že Osaka má obrovský strach. Sama povedala, že bola v panike, pretože neznáša rozprávať pred ľuďmi a nie ešte pred 14000 divákmi. Takáto nervozita je samozrejme prirodzená a asi každý by sa triasol kebyže má dávať príhovor. Ale aj s tým sa dá pracovať a pomocou mentálneho tréningu postupne znižovať daný stres a zvýšiť dôveru vo svoje schopnosti. The post Na kurte skoro nepremožiteľná, v zákulisí ustráchané dievčatko appeared first on .

prejsť na článok

Upútavka na prípad 1 Kŕčové žily a hnev na svokru

Kŕčové žily a hnev na svokru Tento príbeh je o mladej žene, ktorá ako 17 ročná odišla bývať do cudziny. Vydala sa a narodili sa jej dve deti. O deti si robieva veľa starostí. Keď ochorejú, voláva mi veľmi vystrašená. Staršie dieťa je veľmi živé dievčatko.

prejsť na článok

Plienková torta v kufríku

Ak neviete čo podarovať na krstiny, či pri narodení bábätka a v neposlednom rade môžete spraviť veľkú radosť aj budúcej tehotnej mamičke - originálnym, ale zároveň praktickým darčekom plienková torta v kufríku (https://www.bimbishop.sk/darcekovy-plienkov

prejsť na článok

FETIŠ a CROSSDRESSING v sexe

FETIŠ? Možno si toho ani nie ste vedomí, nejaký ten fetiš si totiž nájde skoro každý, len to neberie tak vážne a neoznačuje svoju záľubu týmto termínom.

prejsť na článok

10 dôvodov pre používanie pleťovej kozmetiky s moringou

O účinku prírodných pleťových krémov by sa dalo písať veľa. Naše anti-aging produkty určené pre zrelú pleť obsahujú tie najkvalitnejšie zložky a spolu s extraktom z moringových listov prinášajú veľmi skoro cielené výsledky.

prejsť na článok

Tri najkrajšie vianočné príbehy

Krabica plná lásky Dievčatko pripravovalo darček k Vianociam. Balilo krabicu do obrovského kusa drahého pozláteného papiera a prikrášľovalo ju lesknúcimi ozdobami a farebnou stuhou. Čo to robíš?, pýtal sa jej otec. Toľko zbytočne použitého papieru. Vieš,

prejsť na článok