Kurkuma je skvelou ingredienciou do horúcich nápojov, omáčok, polievok, či do tzv. zlatého mlieka. Vďaka látke kurkumín, ktorý je zodpovedný za výraznú farbu aj chuť, má silné antioxidačné a protizápalové účinky. A jej ďalší skvelý efekt? Pomáha pri redukovaní hmotnosti, a to tou správnou cestou. Nenahradí samozrejme zdravé stravovanie a aktívny pohyb, ale pomôže vášmu organizmu, aby sa aktívnejšie očisťoval a zbavoval škodlivín aj nadbytočného tuku. O to účasnejšie je, že sa dá využiť aj ako prísada do skladkých koláčov stačí pridať tie správne suroviny a nerobiť si starosti so zdravím či postavou. Ingrediencie • 3 ČL BIO kurkumového prášku • 250 g polohrubej múky • 250 g práškového cukru • 6 vajec • 3 PL BIO kokosového cukru • 1 kypriaci prášok • 1 dl BIO avokádového oleja • 1 dl mlieka • ľubovoľné ovocie či orechy (na dochutenie a dozdobenie) Návod na prípravu • vo väčšej miske zmiešame mlieko, práškový aj BIO kokosový cukor, vaječné žĺtky a BIO avokádový olej • do prvotnej zmesy pridáme múku, BIO kurkumový prášok a kypriaci prášok, z ktorých vypracujeme cesto • vaječné bielka vyšľaháme na tuhý sneh a pomaly zapracujeme do cesta • cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie • na záver posypeme ľubovoľným ovocím alebo orechmi (kreativite sa medze nekladú) • bublaninu pečieme pri teplote 180°C približne 30 minút Sladkú zdravú chuť!
Jednoduchý koláč bez váženia surovín. Na ich odmeranie stačí 2,5 dl hrnček.
Veľmi jednoduchý koláč, cesto nie je z krehkého cesta, ale chuťou ho pripomína.
Na nedeľu či na všedný každý deň? Kľudne :) Tento famózny koláč je totiž bez múky, cukru aj mlieka. Dnes som si pre vás pripravila lahodný a neuveriteľne štavnatý koláčik vhodný aj pre tých, ktorí sa snažia schudnúť (samozrejme platí dať si jeden kúsok
prejsť na článokJednoduchý šťavnatý jablkový koláč. Stačí odvážiť suroviny a nastrúhať jablká. Potom už iba všetko spolu zmiešame v jednej mise a môžeme piecť.
Blíži sa sezóna rebarbory. Upečte si tento vynikajúci koláč. Príprava cesta je veľmi jednoduchá. Je to vlastne iba posýpka, plnka a zase posýpka.