Nakopne aj pohladí: Prečo sme si vybrali kávu Piacetto do našej ponuky

Ak existuje niečo ako národná pamäť chuti kávy, tieto časy do nej vtlačili výraznú pečať. Tú cítiť dodnes – namiesto acidnejších druhov väčšina Slovákov stále vyhľadáva horkočokoládové tóny s nádychom orieška, ktoré poriadne nabudia. Také je aj Piacetto, s tým rozdielom, že jeho pitie prináša skutočné potešenie. I to je dôvod, prečo sme si túto značku kávy vybrali do našej ponuky. Prečo sme si vybrali kávu Piacetto Aby sme priniesli kávu, ktorá sa aj zo svojho Olympu kvality približuje „národnej pamäti chuti kávy“. Aby to pre ľudí nebol šok, že zrazu nepijú horkú, ale kyslejšiu kávu. Aby ich desaťročiami overené tóny horkej čokolády (v tom lepšom prípade) nenahradili hravé odtiene ovocia. Presne také je Piacetto. Značka patriaca pod Tchibo, ktorej zmesi vznikali pod taktovkou talianskeho baristu Graziana Chessa. Spája v sebe nadšenie a kvalitu a vďaka tejto symbióze sa dokážete po prvom dúšku teleportovať do talianskej kaviarne. Piacetto je vybudované na talianskom princípe 4M, ktorý stojí za lahodnou šálkou espressa: La Miscela (zmes), La Macchina (kávovar), Il Macinacaffe (mlynček), La Mano (človek). Ak vám to pripomína našu filozofiu 5 elementov, nie je to náhoda. Do Piacetto zmesí sú vyberané len najkvalitnejšie zrná z fariem certifikovaných Rainforest Alliance, ktorá podporuje udržateľnosť – férových podmienok pre ľudí aj zachovania krajiny. A prečo názov Piacetto? Základ slova pochádza z talianskeho „piacere“, čo v preklade znamená „krátka chvíľa pre potešenie či radosť“. Jednoslovne: rozkoš. Čím je výnimočné Piacetto Tradizionale V našej ponuke nájdete dve kávové zmesi Piacetto: Tradizionale a Supremo. Čím je výnimočná tá prvá? Je to zmes arabicy a robusty parchment v pomere 30:70, práve robusta tu hrá dôležitú úlohu. Táto sa pestuje v Indii, v pôde, kde sa okrem iného rastie i korenie – napríklad kardamón, klinčeky či škorica. Vďaka tomu získava jedinečnú chuť a tiež obsahuje takmer dvojnásobné množstvo kofeínu ako arabica. Piacetto Tradizionale tak prináša silnú chuť horkej čokolády a orieškov, vôbec sa nemusíte obávať zemitosti a poteší nízkou aciditou. Táto kávová zmes je úplne dokonalá na espresso – také, ktoré ulahodí chuťovej preferencii slovenskej väčšiny a poriadne nakopne. Čo sa týka kávovej kultúry, sme predsa len stále trochu potaliančení. Čo čakať od Piacetto Supremo Piacetto Supremo dokazuje, že aj mierne acidnejšia káva dokáže byť obľúbená širokými masami – a to aj na Slovensku. V tejto zmesi je pomer arabicy a indickej robusty parchment obrátený, teda v pomere 70:30. Použité sú tu zrná arabicy z Južnej Ameriky, ktoré káve dodávajú príjemnú aciditu a odhaľujú hravé aromatické tóny. Tie tu však nehrajú hlavnú rolu, sú totiž robustou decentne utlačené do pozadia, a tak prím tvrdia opäť čokoládovo-orieškové tóny. Piacetto Supremo je tak zmes so silným, plným telom, ktoré pohladí hravou, príjemnou, mierne kyslastou dochuťou. Vďaka bubnovému praženiu sa tiež ukazujú naplno jej výrazná aróma. Chceli by ste vo svojom podniku vyskúšať to najlepšie od Piacetto? Napíšte nám, radi vám pomôžeme s výberom. The post Nakopne aj pohladí: Prečo sme si vybrali kávu Piacetto do našej ponuky appeared first on Eurosam.sk.

prejsť na článok

Niekoľko alternatívnych možností ako využiť kávu v domácnosti

Domáce praženie kávy Zakúpte si zelené kávové zrná a doma ich upražte. To vám umožní experimentovať s rôznymi praženiami a získať čerstvú kávu. Domáce pečenie kávy je zábavný proces, ktorý vám umožňuje mať čerstvo upraženú kávu presne podľa svojich prefer

prejsť na článok

Mlynček na kávu MagicHome Bracosta

Medzi ľuďmi, ktorých poznáte určite nájdete len málo takých, ktorí nemajú radi kávu. Väčšinou sa dajú spočítať na prstoch jednej ruky. Káva je určite jeden z najobľúbenejších nápojov sveta. Jej najlepšiu chuť si môžete vychutnať, keď je namletá chvíľu pre

prejsť na článok

Fotogaléria predajne.

Pripravili sme pre Vás novú fotogalériu našej vynovenej a rozšírenej predajne v Želiezovciach o celkovej rozlohe 90m2. Budeme radi ak nás osobne navštívite a vyberiete si z našej širokej ponuky.

prejsť na článok

Kávoviny, či kávové náhrady

Hoci mnohí z nás sú zarytí kávičkári a bez šálky (dvoch, troch...) kávy si deň ani nevedia predstaviť, predsa občas nastanú chvíle, kedy je potrebné kávu obmedziť. Čo vtedy robiť? Skúste kávu nahradiť zdravými bezkofeínovými kávovinami.

prejsť na článok

Zelený čaj - prečistí a povzbudí!

Ochutený medom, cukrom, citrónom, či aromatizovaný ovocím. Horúci alebo vlažný, vždy osvieži a „nakopne“. Vychutnať si ho vieme snáď všetci. Čo však nevieme, sú jeho účinky na náš organizmus. Zelený čaj nie len zaženie smäd a dodá energiu, no aj detoxikuj

prejsť na článok