Hľuzovka je jedným z najdrahších a najvyhľadávanejších gurmánskych jedál na svete. V LeTorri Vám túto vysoko cenenú pochúťku prinášame. Hľuzovka je vyhľadávaná pre svoju jedinečnú a intenzívnu chuť, ktorá sa často popisuje ako zemitá, pižmová a orechová. Silná aróma podzemnej huby sa nedá zameniť so žiadnou inou. Aj preto patrí medzi najdrahšie prísady svetovej gastronómie! Čo sú to hľuzovky a odkiaľ pochádzajú? Hľuzovky sú typom húb, ktoré rastú pod zemou, zvyčajne v úzkom spojení s koreňmi stromov. Bežne sa vyskytujú v Európe, najmä v krajinách ako Taliansko, Francúzsko a Španielsko, ale možno ich nájsť aj v častiach Ázie, Afriky a Severnej Ameriky. Existuje niekoľko druhov hľuzoviek, no najcennejšie a najdrahšie sú čierne a biele hľuzovky. Vo voľnej prírode je veľmi zložité nájsť hľuzovky, preto lovci hľuzoviek používajú na ich lokalizáciu špeciálne vycvičených psov alebo ošípané. Čierne hľuzovky majú čierny povrch a pevnú, hustú dužinu s bielym mramorovaním. Zvyčajne sa vyskytujú v zime, medzi novembrom a marcom, a zbierajú sa najmä vo Francúzsku, Taliansku a Španielsku. Biele hľuzovky majú bledožltý povrch a jemnejšiu dužinu krémovej farby. Zvyčajne sa vyskytujú na jeseň, medzi septembrom a decembrom, a zbierajú sa predovšetkým v Taliansku. Aké sú výhody hľuzoviek? Hľuzovky sú vysoko cenené pre svoju jedinečnú a intenzívnu chuť, no majú aj niekoľko potenciálnych zdravotných výhod. Majú nízky obsah kalórií a vysoký obsah vlákniny, čo z nich robí dobrú voľbu na reguláciu hmotnosti a zdravie tráviaceho traktu. Sú tiež dobrým zdrojom vitamínu C, železa a draslíka a obsahujú antioxidanty, ktoré môžu pomôcť chrániť pred oxidačným stresom a zápalom. Niektoré štúdie naznačujú, že hľuzovky môžu mať potenciálne zdravotné prínosy pri rôznych ochoreniach vrátane kardiovaskulárnych ochorení, rakoviny a Alzheimerovej choroby. Okrem zdravotných výhod sú hľuzovky v kulinárskom svete vysoko cenené aj pre ich jedinečnú chuť a vôňu. Používajú sa v rôznych jedlách, od cestovinových jedál až po zložité, gurmánske kreácie. V našej ponuke nájdete SPAGHETTI CACIO E PEPE (Spaghetti s krémovou omáčkou zo syra Pecorino a čierneho korenia, dokončené priamo pred Vami pri stole v kotúči syra Pecorino Romano), kde si môžete ako prílohu nakombinovať čerstvú nakrájanú hľuzovku, ktorú Vám nastrúhame na čerstvo pri stole priamo do taniera. Či už ste gurmán, ktorý chce vyskúšať niečo nové, alebo nadšenec zdravia, ktorý hľadá ingredienciu bohatú na živiny, hľuzovky určite stoja za vyskúšanie. Pozrite si video s prípravou Spaghetti Cacio E Pepe u nás v LeTorri tu: https://www.youtube.com/shorts/ZTjw1FoMdSI The post Objavte kulinársky poklad menom hľuzovka. appeared first on LeTorri.
KULINÁRSKYZážitok l V Cosmopolitane na Vás čaká reštaurácia,salónik a relaxačná izbička.Máme priestory pre akúkoľvek príležitosť,stačí si vybrať. nREZERVOVAŤ
prejsť na článokSUPREMO objavte vzdialenú tlač Objavte jednoduchú možnosť tlače zo vzdialeného zariadenia cez internet na lokálnu tlačiareň. Táto funkcia umožňuje spustiť tlač na vzdialenom počítači a adresovať ju na tlačiareň pripojenú k miestnemu počítaču po
prejsť na článokOrganické potraviny sú vybavené množstvom živín a vitamínov, ktoré dokážu v našom tele malé zázraky. Ak ich užívame pravidelne a v správnych dávkach, dochádza nielen k zlepšeniu zdravotného stavu, ale aj k strate hmotnosti. Jedným z nich je aj betaglukán
prejsť na článok„Radšej tri dni bez soli ako jediný deň bez čaju.“ Čínski čajoví majstri ako prví spoznali pôvab i silu zelených čajových lístočkov, ktoré začali pripravovať ako skvostný nápoj pre cisára a jeho dvor. Z Číny sa tradícia pitia zeleného čaju dostala do Japo
prejsť na článokVÁŽENÍ RODIČIA!Pomaly začína nový školský rok, v ktorom sa opäť stretneme v našej materskej škole. Niektorí k nám prídu po prvý krát, iní sa vrátia k svojim kamarátom a pani učiteľkám. Školský rok 2023/24 sa začína v pondelok 04. septembra 2023.Čo potrebu
prejsť na článok