Ocot s rozmarínom, oreganom a majoránkou

Do pripraveného skleneného zaváraninového pohára či sklenej fľaše uložte bylinky. Zalejte ich octom, ktorý ste predtým chvíľku povarili. Poriadne uzatvorte a nechajte lúhovať na tmavom mieste 3 – 4 týždne. Potom ocot preceďte cez sitko a môžete používať.

prejsť na článok

Recept na domáci jablčný ocot

Pravý nepasterizovaný jablčný ocot je považovaný za tekuté zlato. Tento univerzálny ocot sa môže pochváliť nekonečným zoznamom možností využitia. Pomáha pri zažívaní, stabilizuje hladinu cukru a dokonca sa dá využiť aj ako vlasové či pleťové tonikum. Pre

prejsť na článok

Prečo môže byť nebezpečné používať na burinu ocot

Ocot môže znieť ako výborná alternatíva k pesticídom, ale pred jeho použitím sa radšej zamyslite. Na jednej strane to vyzerá super- nebudete používať chémiu na vyhubenie buriny len ocot, na druhej strane aj pri použití octu by ste mali zvážiť jeho potenci

prejsť na článok

Jablčný ocot – Zázračný liek na mnoho neduhov

Jablčný ocot je opisovaný ako úžasný liečivý prostriedok na mnoho neduhov. Dokáže optimalizovať pH, zvyšuje množstvo dobrých črevných baktérii, pomáha kontrolovať telesnú hmotnosť a podľa najnovších vedeckých výskumov dokáže vyrovnať hladinu cukru v krvi,

prejsť na článok

Bylinkové maslo s rozmarínom

Do zmäknutého masla roztlačte cesnak, pridajte nasekaný rozmarín a citrónovú šťavu. Rozmiešajte a podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Hotové maslo dajte pred používaním znovu na chvíľu do chladničky. Uložte ho napríklad do malej hranatej misky, aby

prejsť na článok

Štvrtok 08.08.2024

Zoznam alergénov je uvádzaný pri každom menu          Gulášová, chlieb  (1,3,10)  1,50€ 1.  Grilovaná bravčová panenka na šampiňónovej omáčke so smotanou, pečené zemiaky s rozmarínom  (6,7)  6,30€ 2.  Tortilla plnená chilli con carne, kyslá smotana, syr 

prejsť na článok