Palacinky sú jedným z najobľúbenejších jedál po celom svete, ktoré sa tešia veľkej obľube nielen vďaka svojej jednoduchej príprave, ale aj vďaka nekonečným možnostiam, ako ich dochutiť a podávať. Či už preferujete sladké raňajky, dezert po obede, alebo chutné slané jedlo, palacinky sú ideálnou voľbou, ktorá nikdy nesklame. V tomto článku sa pozrieme na rôzne spôsoby prípravy palaciniek, od klasických sladkých variácií, až po slané kombinácie, ktoré potešia každého gurmána. Objavte s nami nové inšpirácie a recepty, ktoré si zamiluje celá rodina!
Polenta je obľúbenou súčasťou zdravej kuchyne. Jej veľkou výhodou je, že ju možno konzumovať na sladko aj na slano! Je chutná a vhodná na raňajky, ale aj ako príloha k mäsu a zelenine. Recepty s polentou sú mimoriadne chutné! Určite ju vyskúšajte!
prejsť na článokTrochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Palacinky si môžete upiecť 1 deň a dokončiť 2. deň.
U nás doma sa stali palacinky symbolom piatku. Vždy v piatok po škole sme si zvykli robiť s našimi babami piatkovú párty. Prišli sme domov zhodili sa veci zo školy a zo škôlky a začali sme spolu robiť cesto na palacinky. Pre mňa sú palacinkové piatky jedi
prejsť na článokČo potrebujeme: Postup: biele tofu vanilkový extrakt mlieko (alebo mandľové mlieko) rastlinný olej (iba trošku) špaldová múka trstinový cukor kypriaci prášok soľ ovocie javorový sirup na poliatie V mixéri vymiešame tofu, olej a mlieko do krémovej konzist
prejsť na článokVarenie Ucha – stará ruská rybacia polievka. Vareniky – pokrm zruskej kuchyne pripravovaný na sladko ina slano. Vegan – je vegetarián, ktorý striktne odmieta všetky potraviny živočíšneho pôvodu, vrátane vajec, mliečnych výrobkov imedu. Výpek – šťava stuk
prejsť na článok