Pečená špargľa s jemnou syrovou omáčkou

Sezóna špargle je tu a určite odporúčame ju využiť naplno. Pripravili sme si pre vás recept na vynikajúcu pečenú špargľu s omáčkou. Dokonale lahodná chuť pečenej špargle a jemná syrová omáčka túto kombináciu si zamilujete ! Pečená špargľa so syrovou omáčkou Potrebujeme: Pečená špargľa:500 g špargle čerstvé bylinky olivový olejsoľ, korenie, pretlačený cesnakNa omáčku:150 g cheddar / rastlinný, prípadne aj iný syr20 g masla / rastlinného 1 šálka rastlinného mlieka (nesladeného)1 PL múky (použila som hladkú špaldovú)1 čl mletej červenej papriky2 čl sušeného cesnaku/ môžete pridať, nemusíte soľčierne korenie (mleté) Najprv špargľu očistíme, najkrájame podľa potreby. Pripravíme si olivový olej, korenie, soľ, nakrájané čerstvé bylinky a všetko spolu premiešame. Špargľu vložíme do zapekacej misy a polejeme zmesou byliniek a olivového oleja. Pečieme na 180 stupňov. Pripravíme si omáčku. Vo väčšom hrnci alebo panvici si na miernom ohni roztopíme maslo. Do roztopeného masla pridáme múku a vymiešame pokým nie je hladká. Pridáme mlieko, papriku a ostatné koreniny a nakoniec nastrúhaný cheddar a miešame pokým sa zmes nespojí. Pár minút varíme. Dochutíme podľa potreby. Upečenú špargľu polejeme hotovou syrovou omáčkou. Recept a fotografie: Iva Kocová / ivka_veggierecipes Príspevok Pečená špargľa s jemnou syrovou omáčkou je zobrazený ako prvý na zdraveovocie.sk.

prejsť na článok

7 najlepších potravín pre vašu lásku

Zamilujte sa do seba ešte raz Len veľmi ťažko by sme si vedeli predstaviť život bez lásky. Úplne presne to vystihol francúzsky básnikCharles Baudelaire, ktorý tvrdí, že: „Láska to je ovocie, na ktoré má srdce chuť“ a my s jehotvrdením nielen súhlasíme

prejsť na článok

Mango tmavá ryža s morčacím mäsom z farmy, mikrobylinkami a kokosovou omáčkou z Filipín

Určite poznáte dni, keď máte chuť na niečo iné, na nové chute. Aj tento recept vznikol takto. Chcela som použiť môj nový mix korenín, ktoré mi odporučil môj kamarát Fahmy z Egypta a kokosovú omáčku bez lepku a sóje od Mira a Aďa. Do toho som začala s mojo

prejsť na článok

UDON REZANCE S TOFU A KURKUMA OMÁČKOU

/*! elementor - v3.5.0 - 12-12-2021 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

prejsť na článok

Lúčime sa s letom v Capo Vaticano

Slnečné počasie, teploty okolo príjemných 26 stupňov, more ešte teplé z práve končiaceho leta, turistická sezóna na konci, príjemní ľudia, skvelé jedlo a pitie. Lákavá predstava, že? Nenechajte si začínajúcou jeseňou pokaziť náladu a vydajte sa za posledn

prejsť na článok

Nový prírastok v urodzenej rodine našich pív – oslávte s nami zrodenie viedenského ležiaka Krásny Otto.

6. apríla 2023Nový prírastok v urodzenej rodine našich pív – oslávte s nami zrodenie viedenského ležiaka Krásny Otto. Dovoľujeme si našim veľacteným klientom a priateľom remeselného piva oznámiť, že do našej ponuky pivných stálic pribudol nový prírastok.

prejsť na článok