Ak sa povie fašírky, každý si okamžite predstaví mleté maso. Tieto fašírky sú však vegánske, neobsahujú žiadne maso, dokonca ani vajíčko. Napriek tomu sú chuťovo úžasne a nabité proteínmi. Základom je červená šošovica, ktorá je podľa mňa veľmi podceňovaná potravina. Táto vďačná strukovina je nízkokalorická, nabitá vitamínom B a železom. Obsahuje veľa vlákniny a je bohatá na proteíny. Čo je jej najvačšia výhoda nemusí sa pred varením namáčať a varenie trvá okolo 10 minút! To určite ocenia všetci bodybuilderi a bodybuilderky Recept je jednoduchý, tak poďme na to. Recept na fašírky z červenej šošovice (cca 20 kusov): Igrediencie: 250 g červenej šošovice (sušená)2 mrkvy1 hrnček cícerovej múky (napríklad countrylife múku kupite tu)1 strúčik cesnaku1,5 ČL soli1 ČL kari korenia1/3 hrnčeka nakrájaného kôpru (možno nahradiť inou bylinkou)1 PL oreganačierne korenie Postup: Šošovicu dáme do hrnca a zalejeme vodou cca 1 cm nad úroveň šošovice. Necháme variť, až kým nebude makká a nenapije všetkú vodu.K šošovici pridáme pol hrnčeka vody a rozmixujeme.Postupne pridáme nastrúhanú mrkvu, cícerovú múku, kari korenie, oregano, kôpor a soľ. Cesnak si nakrájame na drobno a pridáme do zmesi. Teraz len všetko poriadne premiešame. Zmes by mala mať tuhšiu konzistenciu, tak aby sa z nej dali robiť guličky. Pokiaľ je zmes riedka, pridáme trochu cícerovej múky.Na plech dáme papier na pečenie a formujeme guličky.Pečieme dohneda na 180 stupňov. Trvá to približne 25-30 minút.Necháme vychladnúť a môžeme jesť. Odporúčam so šalátom a (zdravým jogurtovým napríklad) dresingom. Pokiaľ sa pýtate, odkiaľ mám kôpor, odpoveď je: z mraziaka. V lete treba pozberať úrodu (alebo nakúpiť na trhu) a čo vám zvýši, dať zamraziť. V zime poteší Čo je to cícerová múka a kde ju kúpiť Cícerová múka je vyrábaná z nepraženého cíceru. Je to výborné spojivo do fašíriek, kaší a koláčov. A samozrejme výborný zdroj proteínu. Určite si ju môžete kúpiť aj on-line, ja ju nakupujem v e-shope mojalekaren. The post Pečené fašírky z červenej šošovice appeared first on BodyBuilding.sk.
The post Pečené kuracie krky s koreňovou zeleninou a vínom, placky z červenej šošovice appeared first on Hyza.
prejsť na článokČervená šošovica sa rýchlo uvarí, netreba ju namáčať a je ľahko stráviteľná.
Kuracie fašírky Tento týždeň vám prinášam nový zdravý recept z mojej kuchyne . Ak ešte rozmýšľate čo dnes navariť, pozrite tu :
prejsť na článokVarenie – Recepty – Mäso a ryby Fašírky z králičieho mäsa upečené v alobale. Ingrediencie: 400 g mäsa z králika soľ mleté čierne korenie mletá červená paprika 1 strúčik cesnaku 1 menšia cibuľa 1 žemľa mlieko 40 g údenej slaniny 1 vajce str
prejsť na článokDAL CURRY - ŠOŠOVICOVÉ KARÍ Výživné šošovicové DAL CURRY (Šošovicové Karí), jednoduché indické jedlo, ktoré je bohaté na bielkoviny, živiny a pomáha tráveniu. Taktiež poskytuje dokonalú výživu pre deti. K tomuto karí sa najlepšie hodí basmati ryža alebo c
prejsť na článok