Fašírky z králika

Varenie – Recepty – Mäso a ryby Fašírky z králičieho mäsa upečené v alobale. Ingrediencie: 400 g mäsa z králika soľ mleté čierne korenie mletá červená paprika 1 strúčik cesnaku 1 menšia cibuľa 1 žemľa mlieko 40 g údenej slaniny 1 vajce strúhanka masť alebo olej alobal Príprava: Umyté mäso z králika pokrájame a pomelieme. Osolíme ho a okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Pridáme nadrobno posekaný cesnak i cibuľu a dobre premiešame. Žemľu namočíme do trochy mlieka, vytlačíme a pridáme k mäsovej zmesi. Rovnako naškrabanú slaninu, aby fašírky neboli suché, vajce a podľa potreby strúhanky a všetko dobre zmiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a dáme na vymastený alobal. Každú fašírku zabalíme samostatne do alobalu, aby pri pečení nevytiekla šťava. Balíčky poukladáme na suchý plech a vo vyhriatej rúre pečieme asi 30 minút. Podávame so zeleninovým prívarkom a zemiakmi. Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Kuracie fašírky

Kuracie fašírky Tento týždeň vám prinášam nový zdravý recept z mojej kuchyne . Ak ešte rozmýšľate čo dnes navariť, pozrite tu :

prejsť na článok

Vychovajte si vlastného králika

Králik je zviera, ktoré je nenáročné na chovanie a má výživné mäso. Z rodinných hospodárstiev sa však pomaly vytráca.

prejsť na článok

Fašírka patrí k Veľkej noci

Varenie – Svetové a minulé chute Tradícii veľkonočnej fašírky zostávajú dodnes mnohé rodiny verné a na sviatočnom stole nesmie chýbať. Existujú rôzne recepty rovnako ako na fašírkovú zmes, každý si ju pripravuje podľa vlastnej chuti. No isté základné i

prejsť na článok

Pečené fašírky z červenej šošovice

Ak sa povie fašírky, každý si okamžite predstaví mleté maso. Tieto fašírky sú však vegánske, neobsahujú žiadne maso, dokonca ani vajíčko. Napriek tomu sú chuťovo úžasne a nabité proteínmi. Základom je červená šošovica, ktorá je podľa mňa veľmi podceňov

prejsť na článok

Ako postaviť králikáreň

Drobný domáci chov králikov prináša úžitok predovšetkým v získavaní ľahko stráviteľného diétneho mäsa, obsahujúceho minimum cholesterolu a mimoriadne vysoký obsah bielkovín. Užitočných produktov z králika je však omnoho viac. Ak si chcete založiť vlastný

prejsť na článok